200924 Fredrik Ulvestad of Djurgården and Mario Rondon of CFR Cluj during the UEFA Europa League qualifying match between Djurgården and CFR Cluj on September 24, 2020 in Stockholm. Photo: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0012

Már látszik az újabb csoportkör a Fellegvárról

Egy mérkőzésre van az Európa Liga főtáblájától a Kolozsvári CFR focicsapata, miközben a FCSB-t kiejtette a koronavírus.

Hirdetés

A Djurgardens IF csapatánál egy időre alighanem elegük lett a kelet-európai csapatokból, mert miután a Ferencváros már a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében legyőzte a svéd címvédőt, most a CFR az Európa Ligából is kiejtette a stockholmi csapatot. Ehhez pedig még túl jól sem kellett fociznia a vasutasoknak, a svédek egyszerű és hazai pályán is óvatos focijára Dan Petrescu kedvenc fegyverével válaszolt: a CFR letámadással és pontrúgásokkal próbált zavart okozni a DIF védelmében.

A terv sikerült, Ciprian Deac szabadrúgása után Paulo Vinicius fejelte a győztes gólt a második félidő elején, majd Mario Rondón lőtt egy hatalmas felső lécet, miközben a svéd ívelgetésekből nem jött komoly helyzet. Az egyetlen egyenlítési lehetőségük Fredrik Ulvestad megpattanó átlövése volt, de jobbra vetődő Cristian Bălgrădean kapus még időben visszafordult balra.

A CFR az utolsó selejtezőkörben egy újabb északi csapattal játszik, de a finn Kuopion Palloseurát már hazai pályán kell legyőznie, hogy az előző szezonhoz hasonlóan ismét a csoportkörbe jusson.

A FCSB viszont ezúttal nem Gigi Becali valamilyen abszurd ötlete, hanem a Mihai Stoica klubmenedzser által a csapat körében elterjesztett koronavírus-járvány miatt búcsúzott a cseh Slovan Liberec ellen. A múlt heti, Topolya elleni abszurd továbbjutást (kettős emberelőnyben elért 6-6 utáni 11-es párbajban) követően az addigi kilenc mellett újabb hat bukaresti játékost ütött ki a vírus, Becaliék pedig a meccs előtti napokat fejvesztett játékos-kereséssel töltötték, de csak Szebenben találtak megértésre.

Hirdetés

David Caiado és Goran Karanovics kölcsönvétele sem igazán jött be, a szerb csatár tíz perc játék után megsérült, a másodosztályú Farultól elcsábított Stefan Cana pedig a 20. percben piros lapot – a Liberec pedig köszönte szépen, és két szöglet utáni góllal lezárta a FCSB idei kupaszereplését.

Európa Liga, harmadik selejtezőkör:
Djurgårdens IF–Kolozsvári CFR 0-1 (Vinicius 85.)
FCSB–Slovan Liberec 0-2 (Yusuf 64., Rabusic 82.)

Hirdetés