A Bihar megyei üldözés (Fotó forrása: Facebook/Fodor Csaba)

Ma lenne az ön- és közveszélyes sofőrök világnapja? (VIDEÓval)

Csak mert mintha az átlagosnál több ilyen sofőr szabadította volna rá magát csütörtökön a romániai közutakra.

Hirdetés

A közlekedési rendőröknek ma sem volt unalmas napjuk, annyi szokatlanul kirívó eset történt a közutakon. A legtöbb rendőrt egy – mellesleg – Hargita megyei férfi mozgósította, aki Nagyváradtól szinte Diószegig, több tíz kilométeren át vezetett forgalomban szemben, mások testi épségét veszélyeztető manővereket hajtva végbe. A 112-őn segélyhívószámon egy másik sofőr hívta, ennek köszönhetően Biharon már egy rendőregység várta az extrémül vezető sofőrt, akinek esze ágában sem volt megállni. A rendőrök Diószeg bejáratáig üldözték, itt a férfi hirtelen balra fordult, amikor meglátta az utat lezáró két rendőrautót, és az árokba borult.

A közlekedésiek először azt hitték, hogy részeg vagy drog hatása alatt áll, azonban olyan agresszíven viselkedett, hogy a helyszínen nem tudták elvégezni a tesztet. A kórházi teszt meglepetésükre negatív lett, zavart viselkedése okán a férfit végül beutalták a pszichiátriára. A rendőrség 510 napra (másfél évre) elvette a jogosítványát, addig biztosan kiderül, állapota egyáltalán alkalmassá teszi-e a vezetésre. A 16 büntetőpont összesen 2350 lejnyi büntetést jelent a bepöccent sofőrnek.

Egy Neamț megyei 22 éves sofőr azzal került bele a rendőrségi jelentésbe, hogy felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett egy lopott fával teli furgont, ráadásul nem volt kötelező gépjármű-biztosítása sem. Persze, büntetőeljárás indult ellene.

Brassópojánán a magukat gyorsulási versenyzőknek képzelő driftelőkkel gyűlt meg a rendőrök baja: csütörtökre virradóan, alig pár óra alatt összesen kilenc büntetést állítottak ki szándékos túlkormányzás miatt. Aki ilyesmivel szeret szórakozni, az 580 lejtől 725 lejig terjedő büntetéssel és 30 napos jogsi-felfüggesztéssel számoljon.

Hirdetés