Luxuslakosztályok áráért lehet szobát bérelni egy hazai fesztivál ideje alatt a környéken

Az Untold-jelenség minden fesztiválhelyszínen eluralkodik.

Hirdetés

Már néhány éve komoly megrökönyödést kelt a lakosság körében, hogy Emil Boc kedvenc fesztiválja, a vélhetően számára is igencsak jövedelmező Untold ideje alatt úgy elszállnak az amúgy is elszállt kolozsvári lakásárak, hogy első nekifutásra kiolvasni is nehéz őket. Az élelmes helyi lakás- és panziótulajdonosok akár több ezer eurót is képesek elkérni egy a fesztiválhelyszínhez közelebb eső lakásért/szobáért, a nyugati fesztiválok pedig örömmel kifizetik a horribilis összegeket, mert még így is olcsóbban bulizhatnak, mint odahaza.

Azonban nemcsak a kincses városban van ez így, ott van a szintén magas árairól ismert román tengerpart, ott pedig július 7–10. között szervezik meg a Neversea Feszrtivált a konstancai Modern parton. Kitalálhatja, hogy mit csináltak a környékbeli szállásadók. Naná: jól felsrófolták az árakat, egyetlen éjszakára akár 1000 eurót is elkérnek a szállásért arra az időszakra.

Egy, a fesztiválhelyszíntől alig 50 méterre lévő szállást például 3 éjszakára 11 ezer lejért kínálnak, de a lakásukat vagy az otthonuk egy részét bérbe adni kívánó magánszemélyek sem kevésbé szégyenlősek: egyikük például szintén 3 éjszakára 5100 lejt kér a szerény hajlékért. Eközben a fesztiváltól mintegy 4 kilométerre lévő szállásokat 4 éjszakára akár 2000 lejért is ki lehet már bérelni.

Szóval beszélhetünk válságról, de amíg egy pár napos szórakozásra hajlandók az emberek ilyen sok pénzt kiszórni az ablakon, addig nincs is igazi válság.

Hirdetés