gycsaba

Vajon hány polgármester meri visszatartani az ünnepi díszkivilágításra szánt vaskos eurókötegeket?

2020. november 16., hétfő 20:50

Történnek még csodák választási évben is: járványhelyzet ide, pluszköltségek oda, a nagyobb városokban már napok óta elkezdődött a rendkívül költséges ünnepi díszkivilágítás kiaggatása, Bukarest hatodik kerületének polgármestere viszont úgy döntött, ő erre idén nem áldoz az önkormányzati költségvetésből.

Olyat is mondott, amit ritkán hallunk ilyenkor elöljárók szájacskájából: az így megspórolt félmillió euróból inkább aszfaltozni fog, vagy építtet egy óvodát. Persze nem először történik ilyesmi a világtörténelemben, és azt is tudjuk, hogy az embereket régóta megosztja ez a téma: mindig akadnak olyanok, akik nem esnek hanyatt például a tűzijátékoktól és (a nem mindig ízléses) ünnepi dekorációktól, s akik szerint nem ártana értelmesebb dolgok irányába röptetni a vaskos eurókötegeket.

Sőt: ha így pörögnek tovább a fertőzés terjedését mutató számok, a karácsony sem a hatalmas sétákról, és a villogó főtéri karácsonyfák előtti csoportos szelfizésekről fog szólni, hanem inkább üres, kihalt utcákról.

S akkor mi értelme van az egésznek?

Hirdetés
Hirdetés