Jean St'Ay

Úgy örvendünk, hogy Romániában igazi demokrácia van és mégis lesz magyarellenes vérnackó tüntetés a fővárosban!

2020. február 27., csütörtök 11:11

Már-már komolyan aggódtunk az autochton (őshonos, bennszülött, helybeni stb.) mioritikus demokráciáért. Ugye, az történt, hogy az alkotmánybíróság nemrég kijelentette: nincs semmi baj a sürgősségi kormányrendelettel elfogad(tat)ott új adminisztrációs törvénykönyvvel. (Pedig még az RMDSZ is tiltakozott, igaz, nem ugyanazért, amiért a román vérnackók szoktak.)

Na de menjünk tovább: amikor valami olyan történik Romániában, ami kicsit is, látszólag is pozitívan érinti a magyar közösséget, varázslatos sebességgel működésbe lépnek a (többé-)kevésbé jól ismert román „kulturális” szervezetek. Ezek tényleg olyanok, mint valami terhességi teszt. Valaki valahol pislant egyet, és ha akár egy mikrogrammnyi magyar elemet észlelnek, azonnal bevörösödnek és enklávét, magyar hivatalos nyelvet, elszakadást, revíziót, jaj-viszik-Erdélyt sikoltanak. Most is ez történt. A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Polgári és a Nyám Útja (Nyám, Neam, vagyis nép, nemzet, nemzetség, faj, család, rokonság) Egyesület egy emberként hördült fel: ezek a gazemberek megint második hivatalos nyelvvé akarják emelni a magyart!

Na, szerveztek is egy szép tüntetést február 23-ra, mégpedig a Cotroceni-palota elé, ugyanis ezt az álkisebbségi román államelnököt (Klaus Iohannis a neve) akarták felszólítani, nehogy már ki merje hirdetni a törvényt.

Csakhogy Bukarest főpolgármesteri hivatala beletojt a levesükbe. Mégpedig durván antidemokratikus, elnyomó módon! Na most képzeljék el: nem engedélyezte a februári hőbörületet! Vér-lá-zí-tó! Mert miért mindig csak a magyarok tüntethetnek Erdély elszakításáért az elnöki palota előtt? Diszkrimináció!

Na de a vérromán kulturális vezérek nem adták fel. Ismét megostromolták a főpolgármesteri hivatalt. És ezúttal győzött a demokrácia, a szólás- és véleményszabadság angyala! A diszkriminatív, románellenes bukaresti bürokraták végül beadták a derekukat.

Hirdetés

Oameni buni! Vagyis, izé, jóemberek! Éljen a demokratikus Románia! Lesz habzó szájú magyarellenes vérnackó tüntetés Bukarestben. Március elsején! A Cotroceni-palota előtt! Délután fél öttől.

Vége a télnek! Beköszönt a tavasz! Még pár ilyen győzelem, és elérhető, hogy románok és magyarok közösen tüntessenek majd a gonosz ellen!

Hirdetés
Hirdetés