Edgár

Tviszt! Lehet, hogy mégsem tiltja be a kormány a táncot a teraszokon. Tviszt! (Hóra)

2020. július 29., szerda 19:15

Mi ez a tánc, fiatalok? – kérdezte a kormány a tegnap este, amikor elfogadtak egy sor újabb megszorítást – elsősorban a járványügyi szempontból rottyon lévő régiók tekintetében –, amelyek között az is szerepelt, hogy a teraszokon ezentúl nem lehet táncolni, nehogy a kelleténél gyorsabban terjedjen a szombat esti láz.

Kormányközeli értesülések szerint azonban, mire a megszorításcsomagot ma este a kormány határozat formájában is elfogadja, hogy életbe léphessen, már nem lesz benne az a passzus, hogy nem lehet a teraszokon táncolni.

Ha a járvány előtt nem is tudtuk volna (tudtuk), a járvány sűrűjében szépen kiderült ugyanis, mennyire táncos (hórás) nép a román, hiszen a mindenféle tiltás, fenyegetés, büntetés és fenyítés ellenére ott hóráznak, ahol csak lehet (például itt, itt, itt, és itt). Egy ilyen heves vérmérsékletet márpedig nehéz rabigába fogni, a kormány pedig épp kampányol, szóval… milyen korona?

Amúgy a hóra mellett, úgy tűnik, a görögországi nyaralás a másik olyan dolog, ami nélkül semmiképpen nem tud meglenni sok polgártársunk. A járványügyi intézkedések miatt elképesztően sok utánajárással és szenvedéssel jár az egész (drága tesztek, hosszú sorok klinikákon és határokon stb.), a megfertőződés fokozott kockázatáról nem is beszélve, mégis mennek.

Hirdetés

Úgy látszik, nekünk Mohács karantén kell, másból nem értünk…

 

Hirdetés
Hirdetés