gycsaba

Most komolyan: a notórius szabotőr Meleşcanu osztja az észt a következő voksolás megszervezéséről?

2020. január 31., péntek 20:00

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a román politikában a pofátlanság és a köpönyegforgatás munkaköri leírásnak számít. Miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) pénteken azt javasolta, hogy a külföldön élő románok számára a parlamenti választások alkalmával is tegyék lehetővé, hogy három napon át szavazhassanak, előállt a téma nagy „szakértője”, Teodor Meleşcanu exkülügyminiszter, és bírálni kezdte a kezdeményezést.

Meleşcanu szerint a javaslat ilyen formában diszkriminatív, mivel az országban élők csak egyetlen napig szavazhatnak. Most komolyan: ha van valaki, akinek ebben a témában soha nem szabadna megszólalnia, az épp Meleşcanu, akit – mint tudjuk – akit külügyminiszterként a határon túli szavazás elszabotálásával vádoltak meg a 2019-es EP-választás alkalmával.

A PSD-kormány már a 2014-es államfőválasztáson is mindent megtett annak érdekében, hogy elvegye a külföldön élő román állampolgárok szavazókedvét, az első forduló utáni botrányba bele is bukott az akkori külügyminiszter, Titus Corlăţean. A helyét akkor Meleşcanu vette át, de a voksolás második fordulója után ő is lemondott, és elnézést kért, amiért a külföldön élők a második fordulóban sem tudták mind leadni a szavazatukat. Jó kis színdarab volt. És a román politikai traszeizmus élő legendája még ezek után is megengedi magának, hogy ossza az észt a témában. Igazán visszavonulhatna.

Hirdetés
Hirdetés