Jean St'Ay

Mioritikus politikai nívó: Menj a francba! Menj te!

2019. november 05., kedd 14:36

Mint tudjuk, felkelt a szép új világ fényes napja Románia szentföldje fölött: van kormányunk. Az Orban-kormány. (Az Orban-Orbán szóviccek lassan kipukkannak, úgyhogy mellőzöm őket.) Ők kormányirodákba, minisztériumokba hurcolkodnak be, győzelmes mosollyal az arcukon, noha szerintem azért ott a murok a seggükben, hogy vajon milyen csontvázak sorakoznak a PSD által ki nem ürített szekrényekben.

A PSD nemzeti lángokban álló arccal távozik. No nem messze, csak ide a sarokra. Politikai analfabéta az, aki úgy képzeli, hogy ez a párt kivéreztetett.

És akkor ott vannak a mindenkori opportunisták. Például a Pro Románia párt, élén a Colectiv-tragédia után lemondott korabeli miniszterelnökkel, Victor Pontával. Aki a kormányalakítás körüli bonyodalmas ki-kivel-miért-fekszik-le hóra idején azt gondolta, hogy ő lesz a Jani, ő fogja elbillenteni a mérleg nyelvét, ha a dolgok úgy alakulnak, ahogy ő szeretné. Nem úgy alakultak. És nem ő volt a Jani. Hiába tiltotta meg pártja képviselőinek, hogy bemenjenek a parlamentbe a hétfői szavazás napján. Sőt, egyesek, köztük az „akasztófás” Mihai Tudose (másik ex-miniszterelnök) le is feküdt az ellenséggel. A nagy Stratéga stratégiái egy zseb szart se értek. Az Orban-kormány megalakulhatott.

Na és akkor tessék nézni a nívót. A dühös Ponta felszólította a renitenseket (köztük Mihai Tudosét), hogy aki nem igazodik a direktívához, mondjon le. Mire Akasztós Tudose egy füstölgő Facebook-bejegyzésben reagált. Csodás, nézzék csak: „Victor, nem akarsz te lemondani? Hogy ne zavarjuk egymást többé…”

Az ember hátradől, kér egy kávét és eltöpreng, micsoda nívó ez: két ex-miniszterelnök épp elküldi egymást a büdös francba.

Hirdetés
Hirdetés