pazs

Klaus Iohannis Temesváron: néhány fotó, amely elmond mindent

2019. december 17., kedd 11:58

Klaus Werner Iohannis államelnök Temesváron járt, és miután minden óvintézkedést megtett, hogy nehogy véletlenül előforduljon azon a helyszínen, a Mária tér és a református parókia környékén, ahonnan a tiltakozás elindult – mert még végül összefuthatott volna Tőkés Lászlóval, akitől megvonta a forradalomban játszott szerepéért kapott érdemrendet –, részt vett az esti hivatalos forradalmi megemlékezésen.

Az eseményről szívhez szóló bejegyzést közölt a Facebook-oldalán, többnyire kliséket tartalmazó szöveggel és három fotóval.

A fotók tanúsága szerint az elnök gyertyát gyújtott és koszorúzott, néhány katonatiszt, ortodox egyházi méltóság, a temesvári polgármester (az egyébként a Tőkés-féle megemlékezésen nagyon korrekt beszédet tartó Nicolae Robu), politikusok és az összegyűlt emlékezők társaságában.

Az egyik kommentelő – több más hozzászólóval egyetértésben – kissé keserűen jegyzi meg:

Hirdetés

milyen ironikus, hogy az elnök a katonasággal és a pópákkal együtt ünnepel, amikor tudjuk, hogy 1989 decemberében azért borították halottak a katedrális lépcsőit, mert a hadsereg a tömegbe lőtt, a templomajtót pedig bezárták a menekülők előtt.

Nem is fűznénk ehhez hozzá semmit; talán csak annyit, hogy békés ünnepet, nyugodt lelkiismeretet kívánunk.

Hirdetés
Hirdetés