fsandor

Kedves kormánypártok, amíg ti a farokméregetéssel foglalkoztok, leáll az oltási kampány!

2021. április 19., hétfő 18:38

Nézzük csak, mit mutatnak a járványkezelés számai. Főleg az, amelyik az oltóközpontok szabad helyeit mutatja.

Van egy igen jó oldal, a vaccin.live, amit – akárcsak a szintén csúcsminőségű graphs.ro-t – természetesen civilek hoztak létre és működtetnek, mert a kormány, az egészségügyi minisztérium vagy akármelyik hivatalos intézmény teljes mértékben képtelen ilyesmit elképzelni is

(ők csak olyan borzalmakat tudnak, mint például a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság, a DSP honlapja, és senkinek nem sül ki a szeme miatta).

Ezen az oldalon élőben, valós időben lehet követni, melyik megyében hogyan áll az oltás, melyik oltóközpontban hány szabad hely van, hányan vannak a várólistán, hogy az egyes oltóközpontoknak mekkora a napi kapacitása és hogy hány nap a várakozási idő.

Nos, ezen az oldalon – amely az egyébként emészthetetlen formában közzétett hivatalos adatokat vizualizálja rém egyszerűen, ahogy kell – jelenleg az áll, hogy

országszerte, a 819 oltóközpontban összesen 190 237 szabad hely van,

ebből több mint százezer Pfizer, több mint harmincezer Moderna és 59 ezer Astra Zeneca oltásra. Vagyis több mint 190 ezer embernek kellene jelentkeznie most, hogy az oltóközpontok teljes kapacitáson működjenek. Vagyis jönnek a vakcinák milliószámra, csak éppen nincs, aki éljen vele.

Ami azt jelenti, hogy amitől tartottunk, máris bekövetkezett: jelentősen csökkent az oltakozási kedv, az emberek nem mennek oltatni, vagy nem tudnak regisztrálni.

Ennek a helyzetnek pedig egyes egyedül a kormányzat az előidézője.

Azzal, hogy semmit nem tett az oltási regisztráció megkönnyítésére (a főleg vidéken élő sok idős ember nem tud online regisztrálni és a háziorvosok sem regisztrálják őket), hogy a járvány tavalyi megjelenése óta semmit nem tett az emberek tájékoztatásáért.

A kormány egy katonatisztet bízott meg az oltási kampány irányításával, mert azt remélte, hogy ezzel katonás rendben fog majd zajlani az oltás. Ehelyett az történik, hogy a katonatiszt minden nap kiáll és katonás stílusban, szánalmas fanyelven bemondja a napi adatokat a tévében, oszt csókolom, megy vissza oltáskampányt igazgatni az egyenruhájában.

Hirdetés

De senki az égvilágon, sem Vlad Voiculescu, sem Florin Cîţu, sem Andreea Moldovan, sem Raed Arafat nem kezdeményezett, talált ki, indított el egy olyan országos, minden lakossági réteget megszólító

tájékoztatási kampányt, amely érthetően és világosan elmagyarázta volna az embereknek,

mi az a koronavírus, mi az a SARS-Cov 2, mi az a Covid-19, hogyan történik a megfertőződés, a megbetegedés, hogyan történik a betegek kezelése, melyek a kockázatok, miért halnak meg emberek és végül hogyan működnek, hogyan hatnak az oltások, miért lenne fontos, ha minél több ember mielőbb beoltatná magát, továbbá miért fontos az oltás az élet újraindulásához.

Ehelyett megy a vagdalkozás, hogy ki a hibás, ki a hülye, ki a hozzá nem értő, ki a felelős, mennek a gyűlések, az értekezletek és a nyilatkozatháborúk.

Hát kedves kormány és kedves kormánypártok, mind felelősek, mind hozzá nem értők, mind hülyék vagytok,

mert magasról tesztek az emberekre, a rátok bízott ország lakóira, akik közül igen sokat a Şoşoacák és egyéb futóbolondok kezére hagytatok, és akik onnan szedik az információikat, ahonnan tudják, gyakran a legsötétebb online pöcegödrökből, az aljas propagandából, elmebeteg váteszektől és rosszindulatú trolloktól.

Ez pedig megbosszulja magát és nagyon fog fájni. Az a baj, hogy megint csak inkább nekünk, mint nektek.

Hirdetés
Hirdetés