gycsaba

Hahó! Illene végre komolyan venni az oltáskampánnyal kapcsolatos tájékoztatást!

2021. január 13., szerda 20:26

Szakértők százai mondták már el, hogy a sikeres oltáskampány érdekében sürgősen fel kellene gyorsítani a vakcinával kapcsolatos, orvosi, tudományos érvekkel alátámasztott tájékoztatást ebben az álhírekkel teleszórt világban.

Nos, itt egy jó példa arra, hogy az illetékesek pontosan erről feledkeztek meg mifelénk: a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek egyetlen napjuk marad hátra, hogy felmérjék, milyen mértékben hajlandóak beoltatni magukat a pedagógusok és az oktatási intézmények kisegítő személyzetének tagjai. De találja ki a kedves Olvasó, hogy az oktatási minisztérium szervezett-e egyetlen tájékoztatási akciót is az érintettek számára!

Helyes a válasz: nem, nem szervezett ilyesmit.

Ehhez képest szerdán a szaktárca üdvözölte, hogy az egészségügyi és gyógyszerészeti egyetemek hajlandóak lennének naprakész információkkal ellátni az ágazatban dolgozókat. Igazán kemény kihívás röhögés nélkül megállni ezt a nagy bejelentést, amikor már tényleg csak pár óra van hátra az összeírásból, az oltáskampány második szakasza pedig már hétfőn elkezdődik.

Hirdetés

Tegyük hozzá azt is, hogy Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter mondott egy olyat is, hogy az említett felmérés eredményét is figyelembe veszik, amikor az oktatási intézmények megnyitásának időpontjáról döntenek. Pedig az oktatási minisztérium tökéletesen tisztában van azzal, hogy a pedagógustársadalmat is jelentősen megosztja a téma: egy december végén közzétett felmérés például arra mutatott rá, hogy a tanárok több mint fele nem akarja beoltatni magát koronavírus ellen.

Így nehéz lesz…

Hirdetés
Hirdetés