fsandor

És akkor leírjuk, hogy állatkínzásgyanús Székelyudvarhely címere

2022. január 27., csütörtök 14:30

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere arról számolt be a Facebookon, hogy ügyészségi eljárás indult a város címere miatt. A Legfelső Ügyészség átiratban értesítette a városházát, hogy egy esetleges bűncselekmény miatt indított eljárást. Mégpedig annak kivizsgálására, hogy állatok ellen elkövetett kegyetlenség bűncselekményére bujt-e fel az, hogy az alig fél évvel ezelőtt a kormány által jóváhagyott, tehát hivatalos városcímeren egy kardra szúrt medvefej látható.

Vagyis azt vizsgálják, hogy a levágott medvefej látványa késztet-e bárkit is arra, hogy esetleg ő is medvék fejét vágja le vagy egyéb kegyetlenséget kövessen el állatok ellen. Ezt mondjuk elég nehéz ügy lesz, mert azt kell kideríteni, hogy a címerre tekintő emberek közül bárki érez-e ösztönzést, hogy medvék levágott fejét a kardjára tűzze, megmérgezze a kutyáját, felakassza a macskáját, vagy ilyesmi. Ehhez ugyanis kellene találni legalább egy embert, aki bevallja, hogy azért hányt kardélre egy medvét, mert látta Székelyudvarhely címerét, ami ilyen szörnyű tett elkövetésére késztette. De inkább több, a címer látványának hatására állatokkal szembeni kegyetlenség elkövetésének bűntettében vétkesnek talált embert kellene találni, hogy érvényes statisztikai következtetést lehessen levonni és kijelenteni: polgártársak, a medvefejet ábrázoló címer látványa bizony az állatokkal szembeni kegyetlenség bűntettére sarkallja embertársainkat, ezért meg kellene változtatni a jelképet.

Csakhogy ebben az esetben bonyolódik az ügy, mivel a következetesség jegyében azt is vizsgálni kellene, hogy a boltokban látható, halott állatok testéből szörnyű kegyetlenséggel kivágott testrészek, csirkecombok, disznókarajok, marhalábszárak, pulykanyakak, kacsamájak, csülkök, oldalasok és disznófülek látványa milyen hatással van a társadalomban tapasztalható életellenes kegyetlenségek elkövetésére.

Arról nem is beszélve, hogy Székelyudvarhely címerén nem csak egy minden bizonnyal szörnyű körülmények között levágott medvefej látható, hanem egy nagy piros szív is, amiről elképzelhető, hogy rituális azték emberáldozatokra sarkallhatja a derék polgárokat. Meg azt a két tölgyfalevelet, ami a címeren felül látható, csakis fáról történő leszakítás formájában folytatólagosan megvalósuló erőszakos eltávolítás borzalmas tette által biggyeszthették oda a jelképre szívtelen és kegyetlen emberek. Hogy a kardot tartó páncélos (levágott!!!) emberi karról ne is beszéljünk, mert szörnyű, sötét mélységek nyílnak meg az értelmezési kínban vonagló elme előtt.

Hirdetés

Szóval nem lennénk most a Legfelső Ügyészség vizsgálóügyészeinek helyében, mert egyrészt a röhögéssel járó kézremegés miatt elég nehéz lesz meginniuk a vizsgálat során esedékes szolgálati kávék sokaságát. Másrészt ha a minden bizonnyal a valaki(k) feljelentése nyomán kötelezően lefolytatni szükséges nyomozás után arra az eredményre jutnak, hogy igen, a medvefej ábrázolása állatkínzásra sarkall, a társadalom egy része óhatatlanul követelni fogja az ügyészek előzetes elmekórtani kivizsgálását.

Ha viszont a feljelentést alaptalannak találják, akkor a társadalom egy másik – hangos – része fog háborút (békeharcot) indítani ellenük, a törvények és a törvényhozók és -érvényesítők ellen, mivel az élőlények elleni erőszakot, a világ kegyetlenségét és a Rosszat propagálják.

Mocsok egy dilemma, meg kell hagyni.

Hirdetés
Hirdetés