Jean St'Ay

Bréking: a jó Orban rekordsebességgel tejelt a dohányzás- és maszkbűnözésért!

2020. május 30., szombat 16:10

Tényleg nagyot üthetett a felelős válságkormány pártján (PNL) a PSD trollakciója, melynek során Eugen Teodorovici közölt egy fotót a Facebook-oldalán, amely kedélyes iszogatás, szivarozgatás, ünnepelgetés közben ábrázolja a kormány néhány tagját, mégpedig a miniszterelnöki irodában, vagyis zárt térben. Ja, maszk nélkül!

Az eset május 25-én, a jó Orban úr szülinapján történt, Teodorovici úr péntek este leplezte le a dohányzás- és maszkbűnözést. És tessék, szombaton máris jött a hír: a miniszterelnök úr rekordsebességgel, online kifizette a két kihágás okán kiszabott bírság összegét, kerek 3000 lejt.

A jó Orban úr azzal magyarázta saját villámgyorsaságát, hogy az érvényes szabályokat minden román állampolgárnak köteles betartania, nem számít, hogy tűzoltó vagy épp miniszterelnök. Nincs különbség, nincs kivételezés! Mosolyogva, na jó, széles vigyorral gondolok arra, hogy bezzeg Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök nem volt ilyen lelkes, amikor a diszkrimiációellenes tanács nemrég szájon verte korábbi magyargyűlölő performanszáért.

Egy megjegyzésem és két kérdésem azért van a villámgyors bírságtörlesztési akció kapcsán. A megjegyzés: a PNL népszerűsége eléggé megroggyant az ugyancsak népszerűtlen járványidőszak alatt, tehát most épp nagyon nincs szüksége Iohannis pártjának erre a nagyon széles választói rétegekben visszatetszést keltő botrányra.

Az első kérdés a következő: vajon ki büntette meg Románia miniszterelnökét? Besétált hozzá szombat délelőtt egy rendőr, hogy elnézést a zavarásért, Orban polgártárs, de láttam ezt a képet… ccc… tessék, a bírság… három rongy lesz… vajon így történt? Vagy fordítva: a jó Orban polgártárs sétált be a legközelebbi örsre és gyakorlatilag feljelentette magát? (Közben kiderült, pontosan az utóbbi történt.)

Hirdetés

A második kérdés pedig ahhoz kapcsolódik, hogy a dohányzásellenes törvényben van egy ilyen kitétel: a zárt térben dohányzó alkalmazott ellen az alkalmazó fegyelmi eljárást indíthat. Na de ki Orban úr alkalmazója? Kinek dolgozik ez a drága jó ember?

Ja, még valami. Az ominózus ivós-szivarozós kép még egy dologra utal. Ha így hétvégiesen ránézünk, azt hihetjük, hogy nincs koronajárvány, nincs vészhelyzet, nem volt szükségállapot, karantén, félelem, bebukó vállalatok, munkájukat elvesztő emberek satöbbi. Minden, de minden a legnagyobb rendben van. És persze, most miért ne igyon, szivarozzon valaki a szülinapján? Na de a példa, urak, a példa! Hogy várod el a néptől, hogy betartsa a szabályokat, ha te, népvezér, nem tartod be?

Hirdetés
Hirdetés