Edgár

Azért zsúfolt, vazze, mert te is ott vagy!

2020. december 23., szerda 17:39

Kolozs megye prefektusa megkérte szépen az embereket egy rádióműsorban, hogy ahelyett, hogy a zsúfolt bevásárlóközpontokban (helyi dialektusban: mall) tolongnak egész hétvégén (meg minden szabadidejükben), vásároljanak online. Mert ugye van az a rohadt sok hálózatba kötött számítógép, valami internet vagy mi.

Elsőre talán viccesnek tűnik, hogy Mircea Abrudean megpróbálja felhívni a lakosság figyelmét egy evidenciára, ám jobban belegondolva szüksége is van erre a lakosságnak. Erre ott a bizonyíték: járvány ide vagy oda, hétvégente máris olyan tömegnyomor van a bevásárlóközpontok háza táján, mint egy átlagos karácsony előtti hajrában, mert a polgár egyszerűen el akarja költeni a pénzét és kész.

És nem akárhol akarja elkölteni, hanem ott, a mallban akarja elkölteni.

Ami ennél is megmosolyogtatóbb, hogy sokan elmennek az említett egységekbe, majd valami minősíthetetlen profán álszentséggel felháborodnak, és felháborodva fényképeket készítenek, és felháborodva kiteszik a Facebookra azokat a fényképeket, és azon méltatlankodnak, hogy az a sok hülye mind odament, pedig hát járvány van.

Pedig, ahogy a prefektus is mondja, nincs szükség az efféle posztokra: azért zsúfolt a bevásárlóközpont, mert te is ott vagy.

Hirdetés

Szóval törölje csak ki szépen azt a felháborodott posztot a profiljáról, és ne menjen a mallba. Most ne. Ennyi.

Az persze már más kérdés, hogy az illetékesek szent tehénként kezelik a bevásárlóközpontokat, és az istenért sem zárták volna be őket, hogy elkerüljék az ünnepek előtti tolongást – mint ahogy tették ezt korábban unzsenírt a jóval kisebb járványügyi kockázatot jelentő piacokkal.

Hirdetés
Hirdetés