Jean St'Ay

Akar egy telket? Megkapja, csak szavazzon a… (VIDEÓval!)

2019. november 06., szerda 15:39

És a három pont után bármelyik kampányoló pártot be lehet írni. Elméletileg! Gyakorlatilag viszont csak a PSD-t, legalábbis ebben a vacak elnökválasztási kampányfinisben. Ugyanis csak egy PSD-s polgármesternek jutott eszébe ez a remek gondolat. Hagyjuk már a francba az ingyenmiccset, ingyensört, ingyenolajat, ingyenóvszert. Ne szarakodjunk! Ha kell a szavazat, ajánljunk valami komolyat, há’ de nem?

Na, éppen kapóra jött ennek a polgármesternek (valahol a Kárpátokon túl igazgat egy községet), hogy építkezések zajlanak a „birtokon”. Olyan százötven telekről van szó, azért az nem semmi. Nosza, kapja magát a polgi, kimegy az építőtelepre, szépen lefilmezi, milyen jól megy a munka, ha a PSD irányítja a dolgokat, aztán váratlanul megszólít valakit. Egy Vieru nevűt. Máris mondjuk, mit mondott:

„Jó napot, mély tiszteletem! Vasárnap, a szavazáson, kérem, mind, akik támogatják a polgármester, szavazzanak a PSD-re. Ha tisztelnek engem, menjenek el szavazni és szavazzanak a PSD-re. (…) Igen, te Vieru, vasárnap, te meg a 25 embered, kimentek szavazni, szépen kérlek,értem? Né, az egyik telek itt a tiéd lesz, értem? Mert családot van és muszáj. Mindenki kap, minden fiatal kap telket, vasárnap várlak titeket a szavazásra.”

Megírtam ezt a cikket. Készítettem magamnak egy kávét. Rágyújtottam. Kitettem magam elé a telefont. És várok. Az Isten szerelmére, elnökjelöltek! Hunor! Klaus! Valakiii! Hívjatok már fel, dobjatok meg egy telekkel és azonnal rátok szavazok! Többször is!!!

Hirdetés

Ja, itt a videó (olyan 3 perc 40 másodperc körül kezdődik a hecc):

Hirdetés
Hirdetés