Edgár

A PSD nagyszebeni szervezete bekészített pár szendvicset, felült a nackóvonatra, és elindult vele kirándulni

2019. november 06., szerda 16:33

Semmi extra, csak felhívták a figyelmet, hogy Iohannisszal, Barnával vagy Orbánnal ellentétben Vasilica-Viorica Dăncilă egy igazi román politikus egy igazi román névvel.

A Román név versus idegen név. Vasile versus Iohannis, Orban és Barna című Facebook-bejegyzésükben ugyanis azzal vádolják a címben említett urakat, hogy gúnyolódnak a románokkal és a becsületes román Vasile névvel csak mert Viorica Dăncilă másik neve Vasilica.

A tájékozott olvasó csípőből lelövi röptében, hogy az említett uraknak nem elsősorban Dăncilă asszony nevével van baja. A szebeni PSD-sek mindössze úgy gondolták, megszólítják már a kétbites, vérnacionalista, romántálib szavazókat, akiknek rendkívül egyszerű üzeneteket kell megfogalmazni, mert… hát nem mondom, hogy hülyék, csak a noha bortól picit nehezebben megy nekik a deriválás. Viszont sokan vannak, és hát a szavazat az szavazat.

Aztán van ott evangélikus szászozás, unitárius magyarozás (Ludovic Orban!), de dobnak egy csontot azért a homofóboknak is.

A konklúzió: Vasilica-Viorica Dăncilă egy jó román, ráadásul ortodox (!) aki MEGÉRDEMLI, hogy terelgethesse a román nyájat, így vasárnap mindenki szavazzon rá.

Hirdetés

Benne van tehát minden ebben a posztban, amit egy felvilágosult európai szavazó elvárhat kétezerhátbaverttizenkilencben. Vasilica asszony büszke lehet a csapatára.

(Egy hozzászólásban meg is jegyzi valaki: nektek meg a Samuel von Brukenthal utcában van a székházatok, barmok.)

Hirdetés
Hirdetés