fsandor

A parlament szerint a szex annyit jelent, hogy nem kívánt terhesség és nemi betegségek

2020. június 03., szerda 17:27

Elképesztő prüdéria, álszentség, vagy mi akadályozza a törvényhozókat, hogy a helyén kezeljék a kérdést.

Tudjuk, persze, igen. Kelet-Európában a szexuális nevelés nagyjából ki is merül annyiban, hogy a nemi erőszakolókat elítélik (már ha igen), a gyerekanyákat pedig kitagadják a családból. Minden, ami ezeket a stációkat megelőzi, mélyen el van rejtve erkölcsök, (ál)szentségek, frusztrációk vastag rétegei alá, mert minden olyasmi szégyellnivaló, bűnös, mocskos, zavarba ejtő.

Ennek a jelenségnek a mindenféle kulturális-vallási-civilizációs okaiba hadd ne menjünk most bele, mert nem nagyon tudnánk úgy megtenni, hogy bizonyos csoportok ne sértődjenek csontig.

Szóval, miért is kellett egy friss törvényből törölni a „szexuális nevelés” kifejezést és behelyettesíteni azzal, hogy „egészségügyi nevelés”?

Mert ez történt szerdán, néhány PNL-s, PSD-s és ALDE-s képviselő indítványára a képviselőház 269 igennel, 3 ellenszavazattal és 35 tartózkodással elfogadta ezt a módosítást. Az eredeti, két hónapja kihirdetett törvényes előírás szerint legalább félévente szexuális nevelési, felvilágosító órákat kellene tartani az iskolákban.

Hirdetés

Gyanítjuk, hogy a „szexuális” szó leírása vagy olvasása megmagyarázhatatlan nyugtalanságot okoz némelyik honatyának vagy honanyának, ráadásul a szekuláris román állam törvényhozásának a román ortodox egyház is folyton a nyakába liheg, hogy úgy mondjuk, és tiltakozik a szexuális nevelés ellen, mert az szerinte merénylet a gyermeki ártatlanság ellen.

Derék törvényhozó tehát mit tesz? Enged a belső és a külső nyomásnak és „egészségügyi nevelést” csinál a „szexuális nevelésből”. Ami, ugye, csak arra korlátozódik szerintük (mert eleve így szavazták meg a cikkelyt), hogy a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek megelőzése.

Nem elég, hogy a módosítás indoklása is egy elképesztően mellébeszélő, zavartan félrenéző, a rendszerváltás előtti kommunista oktatási-nevelési rendszer legszebb pillanatait idéző sületlen hablaty, a módosító erkölcscsősz törvényhozók az egészet megfejelték még azzal, hogy az „egészségügyi nevelés” csak a szülők beleegyezésével történhet. Akikre, sok esetben szintén ráférne egy alapos szexuális nevelés.

Azt máris kijelenthetjük, hogy szép számú szülő fogja majd mereven elutasítani, hogy az utódjának minimális esélye legyen arra, hogy a szexuális életet ne valami szégyellnivaló, riasztó, kellemetlen tevékenységnek tartsa. Majd megtanítja rá az élet, a haverok, az internet, vagy az egyedül élő szomszéd. És akkor majd eltűnnek a nem kívánt fiatalkori terhességek, a nemi betegségek és nem lesz annyi nemi erőszak és vérfertőző aktus, mint most, hát persze.

Hirdetés
Hirdetés