béel

A miniszteri intés ellenére természetesen lerabolták az élelmiszer-boltokat a koronavírustól rettegő románok

2020. február 26., szerda 08:07

Victor Costache egészségügyi miniszter még hétfőn arra kérte az ország polgárait: ne essenek pánikba a koronavírus miatt, és főleg ne akarjanak otthon élelmiszer-készleteket felhalmozni, mert ez indokolatlan, az üzletláncok elegendő készlettel rendelkeznek.

Erre a romániai polgárok természetesen azonnal megrohanták a boltokat, hogy készleteket halmozzanak fel otthon.

A szupermarketekben jókora sorok alakultak ki, a nap végére pedig lerabolták a készleteket.

A célba vett termékek között konzerv, olaj, liszt és piperecikkek is szerepeltek.

Mindez egyenes folytatása annak, hogy beindult a szájmaszkbiznisz, és csillagászati árakért vesztegetik a patikákban hiánycikké vált orvosi eszközt.

Az egészben az a legröhejesebb, hogy Romániában még mindig nem mutatták ki a koronavírus jelenlétét, eddig csupán két fertőzött román állampolgárról tudni, de ők a Jokohama kikötőjében veszteglő Diamond Princess sétahajón dolgoztak, és jelenleg is Japánban ápolják őket.

Hirdetés

A romániai hisztéria annak nyomán tört ki, hogy Észak-Olaszországban is megjelent a koronavírus, amelynek már több mint egytucatnyian áldozatul estek.

Mivel Olaszországban a hivatalos adatok szerint 1,2 millió román él – nem hivatalosan majdnem kétmillió –, jelentős az utasforgalom a két ország között, ráadásul most a járványtól való félelem miatt számos ott élő román megpróbál hazamenekülni.

Az eredmény: katasztrófafilmekből ismert állapotok a boltokban.

Mi lesz itt, ha tényleg megjelenik a vírus az országban?

Hirdetés
Hirdetés