Jean St'Ay

A civilizált Nyugat elmagyarázza a balkáni parasztoknak, hogy kell ideológiailag helyesen viselkedni

2021. március 25., csütörtök 12:29

Avagy: az UEFA tanfolyamon oktatta ki a román futballbírókat, hogyan ne legyenek rasszisták meg kirekesztők.

Figyelem, ez a cikk egy hírt és pár kommentárt tartalmaz.

A hír:

A román 1. és 2. labdarúgó liga bírói részt vettek az UEFA által szervezett online tanfolyamon, ahol megtanították őket az európai labdarúgás értékeire, illetve arra, hogyan kell őket alkalmazni a pályán. A tanfolyamra azért került sor, mert a tavalyi év végén, a Bajnokok Ligája egyik csoportmérkőzésén (PSG kontra Basaksehir) a román Sebastian Colțescu füttymester feketének talált nevezni egy feketét. Ja, függetlenül attól, hogy maga az UEFA ítélt úgy, hogy Colțescu nem volt rasszista! Ami még nagyon fontos: a tanfolyamon részt vett – (ki)oktatóként, természetesen – az UEFA diverzitásért és inklúzióért felelős biztosa is. Értik?

1. kommentár:

Képzeljük el (eleresztve a fantáziánkat kicsit), miket taníthattak a kifinomult nyugati úriszemélyek a balkáni parasztoknak. Például, így kell figyelmeztetni a brutálisan szabálytalankodó játékost: „Kedves játékos személy, ha ugyan nem sértem az érzékenységét, esetleg megkérhetném, hogy ne rugdossa az ellenfél sporttárs személy fejét? De csak, ha nem okoz nagyobb lelki megrázkódtatást és nem valami régi, kolonialista bűnért járó büntetésről van szó, mert akkor mehet.”

Vagy: „Ha a bíró személy úgy ítéli, hogy egy fehér, felsőbbrendű labdarúgó személy szabálytalankodni AKAR egy afro-amerikai vagy afro-afrikai vagy más kisebbségi labdarúgó személlyel szemben, aki a pályán tartózkodik éppen és az ellenfél csapatában játszik, a bíró személy állítsa le a játékot és figyelmeztesse a vétkest az ártó SZÁNDÉKRÓL. Mert a civilizált világban ilyesmit nem fogadunk el.”

Hirdetés

2. kommentár:

Emlékeznek még a Ceaușescu-diktatúra idején a vállalatoknál, iskolákban, sporklubokban, mindenütt jelenlevő hivatali szekusra? Akiről mindenki tudta, hogy ő a spicli. Ő is tudta, hogy mindenki tudja. De azért ott volt, figyelő szemét mindenkin rajta tartotta és az elhajlásokat korrigálta. Na, ez a diverzitásért és inklúzióért felelős biztos is egy ilyen hivatali szekusra emlékeztet.

3. kommentár:

Ezek után csak ismételni tudjuk a Facebook-os szlogent: #jesuisrománbíró!

Hirdetés
Hirdetés