Létezik egy megye, ahol a kórházi személyzetnek még a fele sem oltatta be magát

Tudja, hol van ez a megye? Naná, hogy Romániában…

Hirdetés

Hiba csodálkozunk a nagy romániai (és nem csak) oltásszkepszisen, ha még a kórházi alkalmazottak sem kérnek a Covid–19 elleni vakcinából.

(Nekem például a saját családom vázolt fel a napokban körülbelül 23 olyan, az internet sötét bugyraiban keringő összeesküvés-elméletet, miszerint az oltások gyakorlatilag egy világméretű népirtás részei, impotenciát, demenciát, valamint szívbetegséget okoznak, túl gyorsan dobták őket össze, nem ellenőrizték a mellékhatásaikat, a gyártók nem is vállalják értük a felelősséget és így tovább.)

Emanuel Ungureanu, az USR Buzău megyei képviselője például arról a szomorú tényről beszélt, hogy

a választókörzetében a kórházak személyzetének átlagosan mindössze 43%-a kapta meg mindkét adag oltását.

Ha azt hisszük, hogy ez nagyon rossz arány – hiszen az egészségügyi személyzetnek a második oltási körben elsőbbsége volt, így már rég túl is lehetnének az egészen –, akkor egyrészt igazunk van, másrészt nagyon is tévedünk.

Az egyik olyan megyei intézmény, amely a járványkezelésben is vastagon implikálódik, nevezetesen

a Buzău megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) dolgozónak ugyanis csak 28,6%-a vette a fáradságot, hogy beoltassa magát.

Hirdetés

Pedig Ungureanu szerint (is) nagyon fontos lenne, hogy a kórházi személyzet immunizálja magát, hiszen elég ciki lenne, ha éppen ők fertőznék meg az egyéb gondokkal küzdő pácienseiket koronával.

Arról nem is beszélve, hogy elsősorban nekik kéne jó példát mutatniuk a társadalom számára…

Hirdetés