Lengyel, magyar, két jóbarát, jól szétrúgta egymás lábát

Emellett a magyarok gólból eggyel többet lőttek Varsóban, de a foci-világbajnokságra nem jutottak ki, a lengyelek viszont még bízhatnak a pótselejtezőben.

Hirdetés

Bár a lengyelek számára még volt tétje a magyarok elleni meccsnek a pótselejtező kiemelése szempontjából, szupersztárjaik közül Robert Lewandowski és Kamil Glik is pihenőt kapott, míg magyar oldalon a Bundesliga-játékosok java (Gulácsi, Orbán, Szoboszlai) nem játszott a vb-selejtezőn, sérülések miatt.

A hazai mezőnyfölény azonban a helyzeteknél nem látszott meg,

a magyar ellentámadásokban is volt annyi veszély, mint a 65 százalék fölötti labdabirtoklásból fakadó lengyel nyomásban.

Az első gólhoz azonban mindkét oldalon egy védőkön szerencsésen megpattanó beadás kellett, az első félidőben Schäfer András szemfüles fejese után ment be a labda a Juventus-kapus Wojciech Szczęsny lábai között, a másodikban pedig Karol Świderski ívelt bólintása.

A győztes gólt a magyar cserék hozták össze a meccs legszebb támadása végén,

Kiss Tamás okos passzából Gazdag Dániel lőtte ki a bal felső sarkot.

A második félidő azonban a keménységről is szólt, az egymás lábát is bőszen taposó két csapat 17-16-os faultaránnyal és 4-4 sárga lappal fejezte be a legendás lengyel–magyar barátsághoz képest kifejezetten barátságtalan meccset.

A csoportot és a vb-szereplést a San Marinónak tízet vágó Anglia nyerte, a lengyelek pedig izgulhatnak a keddi eredmények miatt, hogy játszhatnak-e hazai pályán a pótselejtezőben – ahol a második kalapba kerülve akár az olasz vagy portugál válogatottat is kihúzhatják.

Európai vb-selejtezők, 10. forduló, I-csoport:

Hirdetés

Lengyelország–Magyarország 1-2 (Świderski 61., illetve Schäfer 37., Gazdag 80.)

San Marino–Anglia 0-10 (Maguire 6., Fabbri 15. – öngól, Kane 27. – 11-esből, 32., 39. – 11-esből, 42., Smith Rowe 58., Mings 69., Abraham 78., Saka 79.)

Albánia–Andorra 1-0 (Çekiçi 73. – 11-esből)

A csoport végeredménye: 1. Anglia 26 pont, 2. Lengyelország 20, 3. Albánia 18, 4. Magyarország 17, 5. Andorra 6, 6. San Marino 0.

Hirdetés