Képünk természetesen illusztráció.

Különleges küldetés: egy rendőr magához nyúlt az egyik kolozsvári plázában

Jó, nem a szökőkút mellett. Az egyik próbafülkében.

Hirdetés

Gyakran mondogatjuk: már semmin sem tudunk meglepődni. És aztán mégis meglepődünk. Például ama hír hallatán, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (DIICOT) egyik alkalmazottja, egy rendőr maszturbálni kezdett egy kolozsvári bevásárlóközpont próbafülkéjében.

Az arra járó plázázók felfigyeltek az odabentről kiszűrődő, nos, nem kimondottan ruhapróbálgatásra emlékeztető zajokra, riasztották a biztonsági őröket, akik a maguk részéről riasztották a rendőrséget.

A rend éber őrei a maguk részéről behatoltak a próbafülkébe és – noha a behatolás pillanatában nem észleltek semmilyen, hogy is mondjuk, a próbafülke rendeltetésszerű használatához képest eltérő viselkedést a bent tartózkodó kolléga részéről – megfogták és bevitték a jóembert az őrsre.

Ahol – tessék figyelni, most jön a hab a tortán – kiderült, hogy az illető közeg küldetésben volt. Kérem, ne nevessenek, na jó, mindegy, mi is nevetünk.

A mundéron talán nem is olyan szimbolikus foltot ejtő ügyben az ügyészség vizsgálatot indított. Mi meg igyekszünk magunkhoz térni a meglepődésből.

Hirdetés