Fotó forrása: ISU CLUJ

Közúti tragédiával indult a hétvége: fiatalok karamboloztak, egy 21 éves lány meghalt

A Kolozsvár felé tartó sofőr Csucsa határában elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, aminek az lett a vége, hogy ütközött a szemből érkező autóval.

Hirdetés

Egy 21 éves lány életét vesztette, és több fiatal megsérült abban a balesetben, mely szombat reggel 7 óra körül történt Csucsa Kolozsvár felé vezető kijáratánál. A segélyhívószámot 7 óra 10 perckor értesítették arról, hogy két személygépkocsi ütközött az E60-as európai úton.

A helyszínre Bánffyhunyadról vezényeltek ki tűzoltókat, illetve egy rohammentőt, ugyanakkor a mentőszolgálat is küldött ki egy csapatot, azonban már nem tudták újraéleszteni a roncsok közé szorult nőt. A karambol másik három résztvevőjét, köztük egy 10 éves kiskorút kórházba szállították.

A rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet a Csucsa irányából Kolozsvár felé tartó gépkocsi 24 éves sofőrje okozta, aki vezetés közben elvesztette uralmát a nő járműve felett, áthajtott a másik forgalmi sávba, és nekicsapódott a szemből érkező, Nagyvárad felé tartó autónak. Ezt egy 37 éves férfi vezette. A rendőrök megállapították, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

Köztudott, hogy az Európai Unió tagállamai közül Romániában a legmagasabb a halálos áldozatokat követelő közúti balesetek száma, amiben az utak minősége, a sofőrök elővigyázatlansága, a kevés autópálya, a baleset-megelőzési stratégiák hiánya, az ittas vezetés egyaránt szerepet játszik. A jelenség megfékezése hosszú évek óta jelent kihívást a hatóságoknak, miközben a statisztikák évről évre egyre gyászosabbak.

Hirdetés