Koncert? Vásár? Mozi? Pandémia idején? Tilos! Kampányrendezvény? Adjál neki! (VIDEÓval)

Semmi különös, csak ismét megnyilvánul a sajátos román demokrácia. Ja, és akinek nem tetszik, kinyalhatja!

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy a világjárvány kezdete óta bevezetett szigorú (majd enyhébb) közegészségügyi intézkedések okán felgyűltek az emberekben az indulatok. Láthattuk: volt művelődési miniszterek, (elvileg) tiszteletre méltó egyetemi professzorok is úgy esnek neki (lásd, itt meg itt) a vélt vagy valós ellenfélnek, hogy attól még a káromkodás-világbajnok is elpirulna, ha lenne ilyen.

És hogy még lobbanékonyabb legyen az elegy, nem csak fertőző, de választási év is van Romániában. Amikor a pártos népek biza nem mennek a szomszédba egy kis szabálysértésért. Hogy fesztivált, koncertet, vásárokat nem szabad szervezni (vagy csak nagyon szigorú keretek között), moziba, színházba menni tilos, az egy dolog. Az érintetteken kívül abba nem hal bele senki, ugye. Na de választási kampány alatt nem szervezni egy-egy jó kis gyűlést, ki hallott még ilyet?

Senki, naná! És lehet, hogy Erdélyben fegyelmezettebbek a dákok neolatinok is, ám a Kárpátok koszorúján túl, messze délen, egy Dolj megyei faluban a PSD-s polgármester úgy gondolta, a párt kongresszusának szent szombatja kiváló alkalom arra, hogy egy jó kis gyűlést szervezzen a falu közepén. A jóember össze is gyűjtött vagy 200 embert, akik többnyire maszkot viseltek ugyan, de jó páran az orruk alá tolva, és a távolságtartásról inkább ne beszéljünk. Tessék:

Igen ám, csak a falu alpolgármestere (aki a Pro Románia párt tagja) kiment a helyszínre és kellő hangerővel kommentálta az ellenlábas polgi gyűlését, miközben felvette a jelenetet. És ahogy várható volt, a felgyűlt indulat végül kilövellt, mint a genny a pattanásból. Egy adott pillanatban az alpolgi odaüvölti az ellenfélnek, hogy hej, pedig annak idején ő mentette meg a PSD-s úr életét, mert kórházba vitte. Mire a felbőszült polgi visszaüvöltötte (megafonon át, mert nála volt, ugye, a gyűlés ürügyén), hogy:

Hirdetés

Persze, akkoriban ki tudtad nyalni a s*ggemet!

Mire az alpolgi visszaüvöltötte, hogy… de nem folytatjuk, semmi értelme. Így zajlik egy békés kampányvasárnap a koronajárvány sújtotta, sajátos demokrácia fertőzte Romániában.

Hirdetés