Klaus Iohannis hazudott a franciaországi iskolanyitásról: álhírterjesztésen kapták Románia elnökét

Úgy tűnik, ez nem Klaus Iohannis hete: nem elég, hogy magyarok és románok egyaránt támadják, miután belerúgott a magyarokba, közben még ez is kiderült.

Hirdetés

Klaus Iohannis államelnök hétfőn azzal indokolta, hogy ebben a tanévben már nem nyitnak újra a hazai iskolák, hogy a franciák a sulik egy részét kísérleti jelleggel újranyitották, és diákok és tanárok egyaránt megfertőződtek.

A Libertatea megkereste a francia oktatási minisztérium sajtóosztályát az ügyben, ahonnan azonban azt a választ kapták, hogy a fent említett híresztelések hamisak, nem nyitottak ki egyetlen iskolát sem „kísérleti jelleggel”, a francia oktatási intézmények egyszerre fognak megnyitni május 11-én. A járványhelyzetben kizárólag a vírussal az első sorban küzdők – egészségügyi személyzet, rendőrök, tűzoltók, csendőrök – gyerekei jártak suliba, őket ugyanis nem lett volna kivel otthon hagyni, hiszen a szülők munkája nélkülözhetetlen volt. Ez körülbelül 30 ezer gyereket jelent a 13 millióból, vagyis kevesebb mint egy százalékot, de közülük és a tanárok közül sem fertőződött meg senki.

A német elnökünk kezd egyre nagyobb slamasztikában lenni.

Hirdetés