Csattanós válasz: száz székely zászlót tűztek ki Gyergyóremetén, miután Dan Tanasă leszedetett egyet

Sikeres volt a közösségi akció, a célkitűzést egyetlen hét alatt teljesítették a Hargita megyei községben.

Hirdetés

Napra pontosan egy héttel ezelőtt hirdette meg az Erdély Magyar Szövetség (EMSZ) az Egy helyett százat! elnevezésű kezdeményezést Gyergyóremetén, amely arról szólt, hogy a település főteréről egy bírósági ítélet miatt eltávolított székely lobogó helyett százat tűzzenek ki a településen.

A kitűzött célt máris sikerült teljesíteni: a századik székely zászló a Hargita megyei község központjában kapott helyet csütörtökön, egy olyan épületen, amely a katolikus plébánia tulajdonában van – erről a Székelyhon itt számolt be részletesebben.  Mezei János, a pártszövetség társelnöke a Facebook-oldalán írt a sikeres akcióról:

Dan Tanasának, a híres megélhetési provokátornak sikerült elérnie, hogy a gyergyóremetei községháza előtti térről 15 év után el kellett távolítani a magyar és a székely zászlót, valamint a község lobogóját – erre végleges bírósági döntés kötelezte a helyi önkormányzatot. Ezt követően indult el a fent említett kezdeményezés, amely itt nem is ért véget, az EMSZ folytatni kívánja a zászlós akciót.

Hirdetés