Kitessékelte a munkaügyi minisztert egy kolozsvári portás a gyermekvédelmi hivatalból

Nincs engedély, nincs belépés, mondta a portás a tárcavezetőnek. De mi áll az egész hátterében?

Hirdetés

Nem lehet azt mondani, hogy manapság unalmasan telnének a napok, hiszen annyi akció vesz bennünket körül, mint egy zs-kategóriás filmben. Míg a fél ország a koronavírus miatt pörög, nem állt le a román politikai élet sem, a pártok továbbra is el vannak foglalva a saját játszmáikkal, bár ez egyre kevesebbeket érdekel. A kis pitiáner harcaik helyi szinten is mennek, mondunk is egy burleszkbe illő példát rá.

Violeta Alexandru, a megbuktatott Orban-kormány munkaügyi minisztere úgy döntött, váratlan látogatást tesz Kolozsváron a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnál, ahol ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, már ami a munkaszabályok betartását illeti. Kedd reggel a tárcavezető váratlanul megjelent tehát az intézmény kapujában, ahol egy barátságtalan portás fogadta, aki egyszerűen nem engedte bemenni az épületbe. Nehogy azt higgyük, hogy azért, mert nem tudta, kivel áll szemben (ha ez így is lett volna, a tárcavezető gondoskodott arról, hogy megtudja, hogy ő A MUNKAÜGYI MINISZTER), hanem azért, mert az intézmény vezetője betegszabadságon van, és az ellenőrzést egyébként sem jelentették be előre. A procedúra márpedig így kívánja meg, és ez érvényes magára a munkaügyi miniszterre is.

Violeta Alexandru húsz percig veszekedett a portással, majd dühösen távozott a helyszínről, írja a Știri de Cluj egy volt PSD-s tanácsadóra hivatkozva. Nem tudni hogyan, de végül sikerült bejutni az épületbe – gondoljuk, hogy nem az ablakon mászott be –, de mivel nem talált senkit benn az intézményvezetők közül, tíz perc után elment.

Mégis, mi volt ez az egész? Mindössze arról van szó, hogy Dan Claudiu Tămaș, a kolozsvári gyermekvédelmi igazgatóság vezetője nincs egészen jó viszonyban Alin Tișe megyei tanácselnökkel. Állítólag Violeta Alexandru „váratlan látogatása” ezzel áll összefüggésben. Nagy a gyanúnk, hogy egyikőjük meg akarta szívatni a másikat, de hogy ki kicsodát, azt nem is sejtjük. Tény, hogy a történet a miniszter-asszonyra nézve rémesen kínos.

Az viszont gyomorforgató, hogy a betegszabadságát töltő Dan Claudiu Tămaș igazgató a Facebookon ünnepelte a nap hősének kikiáltott portást, és külön gratulált neki, mert nem engedte be a munkaügyi minisztert.

Jó tudni, hogy ilyen értelmes dolgokkal foglalkoznak politikusaink, miközben a lakosság egészségügyi maszkok után kajtat.

Hirdetés