Illusztráció / Pixabay

Kitessékelnek Romániából két külföldit, mert terrorista propagandát terjesztettek

A hírszerzés résen volt, értesítette a bukaresti fellebbviteli bíróságot, mely tíz évre kitiltotta őket az ország területéről.

Hirdetés

Nemkívánatos személlyé nyilvánítottak Románia területén két külföldit, akiket terrorista propaganda terjesztéséért utasítottak ki. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tájékoztatása szerint FA és BM az utóbbi időben fokozott érdeklődést mutatott a terrorizmussal összefüggésben álló propagandaanyagok iránt, és ezeket kifejezetten azzal a szándékkal terjesztették, hogy új híveket toborozzanak az ügyük mellé.

Viselkedésük, szemléletmódjuk és véleménynyilvánításaik alapján a SRI megállapította, hogy a radikalizálódás útjára léptek, ezért a nemzetbiztonsági érdek jegyében a bukaresti fellebbviteli bírósághoz fordultak a mihamarabbi kitiltás elrendeléséért.

A bíróság pénteken a két idegen – Faraj Amir és Bazm Mohammed – őrizetbevételéről és kitiltásáról döntött.

Nem túl gyakran fordul elő, de azért volt már példa arra, hogy hasonló okokból kitiltsanak külföldi személyeket Romániából. A SRI ezen a téren közreműködik a terrorizmus megelőzéséért és leküzdéséért felelős országos szervekkel és külföldi partnerekkel is.

Hirdetés