Fotó forrása: Ziua de Cluj

Kis kolozsvári abszurd: illegális kerítés épült az illegális hotel mellett

A gyalogosok eddig is az úttesten közlekedtek a járdán terpeszkedő hotel miatt, most már egy kerítést is kerülgethetnek.

Hirdetés

Az „ötcsillagos” Kolozsváron egyre nehezebben elrejthető urbanisztikai káosz újabb gyöngyszeme: egy engedély nélkül felhúzott kerítés, mely a szintén illegálisan felhúzott Cristian Hotel mellett húzódik, ellehetetlenítve a gyalogos átjárást a piac felé.

A Széchenyi tér sarkán álló épületről már sok szó esett, legutóbb akkor, amikor egy civil kezdeményezés indult a megvásárolására és lebontatására. Persze alig ezer euró gyűlt össze a nemes célra, így meghiúsult a komolyan aligha vehető terv, de mivel a környéket hamarosan európai uniós finanszírozással felújítják, továbbra is foglalkoztatja a népet, mi lesz a ronda épület sorsa.

A legújabb fejlemény, hogy az illegális épület mellett egy illegális fémkerítés is felbukkant, a közlekedésben amúgy is akadályozott gyalogosok legnagyobb örömére. A semmilyen logikus funkciót be nem töltő kerítés elzárja a piac felé vezető átjárót, ami azért nem olyan nagy kár, hiszen a szemét és a bűz miatt nem használták a járókelők – ez azonban nem jelent mentséget arra, hogy semmilyen engedélyt nem kértek felépítésére. Miután a civilek kiakadtak, a polgármesteri hivatal közölte, büntetőeljárást indítottak az ügyben.

Emil Boc polgármester egyébként a régi vezetésre keni a járdára épült hotel miatti balhét, annak ellenére, hogy a közben csődbe ment tulajdonos állítása szerint a jelenlegi városvezetés engedélyével is rendelkeznek.

A 2004-ben, tehát még Gheorghe Funar volt polgármester idején épült hotel továbbra is eladó, mindössze 2 millió 783 ezer eurót kérnek érte az árverésen.

Hirdetés