Kihisztizte a temesvári polgármester, hogy ne kelljen este 11-kor bezárni a teraszokat

Ha már többek között az ő balféksége miatt is a bezárásukról döntöttek.

Hirdetés

Fellélegezhet Nicolae Robu temesvári polgármester, vele együtt pedig mindazok, akik számára kiheverhetetlen traumát jelentene, ha este 11-kor bezárnának a vendéglátóhelyek: az elöljárónak sikerült kiverekednie, hogy visszavonják az erről szóló döntést.

Mint megírtuk, az éjfél előtti zárásról a megyei katasztrófavédelmi operatív törzs döntött a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésének céljával.

Igen ám, de Robu polgármester utólag tudta meg, hogy erre nem is lett volna szükség.

Állítása szerint ugyanis neki azt mondták, hogy az országos operatív törzs szombat délutáni döntése a 11 órai zárásról az egész ország területére érvényes, és csak utólag tudta meg, hogy erről szó sincs, Bukarest mellett csupán hét, a járvány által fokozottan sújtott megyét érint.

Ezért aztán addig izmozott, amíg vasárnap estére sikerült összehívatnia a megyei operatív törzs rendkívüli ülését, és visszavonatta a 11 órai zárásról szóló rendeletet.

Hirdetés

Ugyanakkor a Bánság fővárosában továbbra sem túl vidám a helyzet: nem csupán a zárt nyilvános terekben, hanem az utcán is szájmaszkot kell viselni, többek között a piacokon, a vásárokban, az ócskapiacon, a villamos- és buszmegállókban, az idegenforgalmi látványosságok külső terein, valamint a sétányokon – kivéve a belvárost.

Szép siker és nagy győzelem volt, annyi szent.

Hirdetés