Csak ma négy újabb koronavírus-fertőzöttet találtak az országban – ezzel már 13-ra emelkedett a számuk

Egy 15 éves temesvári és egy 16 éves vajdahunyadi lányról, valamint egy 49 éves bukaresti és egy 72 éves Galați-i férfiról van szó.

Hirdetés

FRISSÍTÉS 2

Egy 72 éves Galați-i férfit is koronavírussal diagnosztizáltak – ő is olaszországból tért haza február 29-én. Ez ma már a negyedik eset volt. A férfi pénteken kezdte érezni a fertőzés tüneteit, a helyi járványkórházba utalták be, állapota stabil.

FRISSÍTÉS

Közben megvan a 12. fertőzött is: egy 49 éves bukaresti férfi, aki február 27-én tért vissza Rómából. A férfi péntek este ment kórházba lázzal, és olyan tünetekkel, amelyek nem feltétlenül a COVID-19-fertőzésre jellemzők, de mivel Olaszországban járt, a biztonság kedvéért erre a vírusra is letesztelték. Ez az első bukaresti eset. A férfi állítása szerint, amióta hazajött, nem hagyta el otthonát.

Újabb két romániai fiatal, egy 15 éves temesvári és egy 16 éves vajdahunyadi fertőződött meg az új, COVID-19 vírussal – jelentették be szombat délután.

A temesvári lány ugyanabba a suliba jár, mint a korábbi két temesvári fertőzött kamasz, csak másik osztályba. Az iskolát ideiglenesen bezárták: legalább 11-éig szünetel a tanítás, ám hétfőn döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e a kényszervakációt.

A fiatal pénteken jelentkezett a helyi gyerekkórházban erős lázzal, azóta kórházban ápolják, az állapota javult.

Hirdetés

A 16 éves vajdahunyadi lány ugyanazzal a repülővel utazott, mint az a 40 éves férfi, akinek a fertőzöttségét pénteken jelentették be.

A fiatal egyelőre tünetmentes (a vírusnak van egy bizonyos lappangási ideje), ám, mivel érintkezett egy fertőzöttel, a társaival együtt letesztelték a vírusra.

Őt is Temesváron fogják kezelni.

A két új esettel már 11-re emelkedett a hazai fertőzöttek száma, de közülük többen már teljesen felépültek, és a többiek sincsenek életveszélyben.

Hirdetés