Képzeljük el, milyen lenne a kolozsvári forgalom, ha a jogsira pályázók felét nem vágnák el a sofőrvizsgán…

Bizony, lehetne ennél fullasztóbb is a kincses város, ha az autósiskolák tanulói jobban teljesítenének, a pályázók fele ugyanis nem érdemli ki azt a bizonyos kártyacskát.

Hirdetés

Nocsak, épp hétfőn írtunk arról, hogy Kolozsváron 40 ezer parkolóhelyre több mint 200 ezer autó vadászik – egy korábbi felmérés szerint az autós forgalom a duplájára nőtt az elmúlt tíz évben –, de most képzeljük el azt, hogy ez még sokkal rosszabb is lehetne.

Már ha a jogosítványra pályázók nem teljesítenének olyan rosszul, mint ahogy azt a prefektúra által közzétett adatok mutatják. Na most képzeljék el, hogy csak március óta több mint 17 ezren pályáztak jogosítványra, de

a jelentkezők fele elbukott az (amúgy sokat bírált, híresen idióta) tesztvizsgán.

A gyakorlati vizsga még ennyire sem megy: 14 717-en ültek be a rendőr mellé a hagyományos gyakorlati vizsgára, de alig egyharmaduk (4965) tudott meggyőző teljesítményt felmutatni a volánnál.

Döntse el a Tisztelt Olvasó, hogy

örüljünk vagy morgolódjunk azon, hogy az autósiskolák tanulói közül sokan nem tudnak megbarátkozni a táblákkal, a sebességváltóval,

Hirdetés

a fék- és gázpedállal, kézifékkel… Így sem kizárt, hogy egy szép napon Kolozsvár minden irányból, bejárattól kijáratig bedugul, az utcákat pedig ellepik a dudálgató kocsisorok, a teleparkolt járdákra szorult gyalogosok pedig majd levegőért kiabálnak.

Nincs olyan távol ez a nap.

Hirdetés