Keményen beszólt Kelemen Hunornak az egyik rendőrszakszervezet

A miniszterelnök-helyettes nemrég meglehetősen szerencsétlen hangnemben beszélt a rendőrökről.

Hirdetés

Nem hagyták szó nélkül a rendőrök, hogy Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, aki jelenleg Románia miniszterelnök-helyettese is, nemrég meglehetősen lekezelő hangnemben beszélt róluk.

Az Europol rendőrszakszervezet, amely rendszerint igencsak csípős stílusban kommentálja a rendészeti ügyekkel (és nem csak) kapcsolatos közéleti történéseket, azért találta meg a magyar politikust, mert az múlt héten a pedagógusi bérek kapcsán tett kemény kijelentéseket a rendőrökről.

Kelemen egy interjúban arról beszélt: jelenleg nem a Klaus Iohannis által meghirdetett képzett Romániában élünk, de reméli, hogy a gyermekei és az unokái már egy művelt ország polgárai lesznek.

Ennek egyik feltételét abban látja, hogy növeljék a pedagógusi béreket, hiszen nem elfogadható, hogy az egyetem elvégzése után egy kezdő tanár csak 2800-3000 lejt keressen.

Összehasonlításként a vidéki iskolákban tanító pedagógusokat állította szembe a szintén vidéki kistelepüléseken tevékenykedő rendőrökkel, akik szerinte 7-8000 lejt keresnek.

Bár szerinte nem a rendőröktől kell elvenni a pénzt, úgy fogalmazott:

a rendőrök legfeljebb a kocsmában teszik ki veszélynek magukat, amikor az emberekkel beszélgetnek.

Persze ő is érezte, hogy ez vaskos megfogalmazás volt, mert hozzátette: csupán általánosított, és persze nem így állnak a dolgok, de a lényeg az, hogy a tanárokat jól meg kell fizetni, ha azt akarjuk, hogy a helyükön maradjanak.

Ez persze alaposan kiverte a biztosítékot az Europol rendőrszakszervezetnél.

Hirdetés

Az érdekképviselet szerint az RMDSZ elnöke kijelentésével minden romániai rendőrt megsértett, ezért meghívták, hogy a román miniszterelnök-helyettesi tisztséget szerintük „sajnálatos módon” betöltő politikus

vegyen részt néhány soron következő „unalmas” és „veszélytelen” rendőrségi bevetésen.

Egyúttal azt is pontosították, hogy a romániai rendőrök átlagfizetése nem 8000, hanem 3000 lej.

A rendőrök „gondtalan” életének illusztrálására egy kedd délutáni, Târgoviște városában készült videót is megosztottak, amelyen az látható, hogy zebrán elgázolt kislány temetésén részt vevő gyászoló tömeg rátámadt a rendőrökre, amiért azok nem engedték, hogy a menet azon az utcán is végig vonuljon, amelyben a gázoló lakik.

 

 

Hirdetés