Jó munkát végeztek: már megint több mint egytucatnyi diák került kórházba a túl jól sikerült kártevőirtás után az aradi német iskolából

Rosszullét, fejfájás, hányinger szerepelt a repertoáron.

Hirdetés

Az iskola káros az egészségre – mondhatják több mint egy hete teljes joggal az aradi Adam Müller-Guttenbrunn német gimnázium diákjai.

Miután ugyanis múlt héten, a tanítás első napját követően negyven diákot kellett kórházba vinni rosszullét miatt, és az iskolát is be kellett zárni, ez a hét is tömeges rosszullétekkel indult.

Hétfőn tizennyolcan kerültek kórházba, rosszullétre, hányingerre, fejfájásra panaszkodtak, és kiütések jelentek meg az arcukon.

Három gyereket beutaltak.

Egy héttel ezelőtt negyven gyereket utaltak kórházba hasonló panaszokkal.

A múlt heti esetet azzal hozták kapcsolatba a hatóságok, hogy a vakáció utolsó napjaiban egy dévai cég kártevőirtást végzett az iskola egyik épületében.

Hirdetés

A bűnügyi szolgálat nyomozócsoportja toxikológiai elemzés céljából mintákat gyűjtött az iskolában.

Persze kiderült, hogy a kártevőirtás nem törvényesen zajlott: a kártevőirtást végző cég egy Romániában betiltott méreganyagot is használt, egy másik esetében pedig a hatóanyag szintje meghaladta a megengedett mértéket.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és mérgező anyagokkal való visszaélés gyanújával indított bűnvádi eljárást a helyi rendőrség.

Hirdetés