Jaj, de kínos: korrupciós ügyben ítélték el a DNA-főnök apatársát

Szilágysomlyó polgármestere egy terület-visszaszolgáltatási ügyben bukott le. Gyanítjuk, hogy a következő családi összejövetel hangulata nem lesz az igazi.

Hirdetés

Hivatali visszaélés miatt jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Szilágysomlyó polgármesterét, Septimiu Țurcașt, aki a vádirat szerint még 2008-ban egy terület-visszaszolgáltatási ügyben járt el törvénytelenül, s ezáltal a visszaszolgáltatási bizottság három másik tagjával együtt 400 ezer lejes kárt okoztak a városnak.

Az ügy pikantériája, hogy a korrupció miatt elítélt liberális párti elöljáró az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének, Crin Bologának az apatársa – Țurcaș fia 2016-ban vette feleségül a DNA-főnök lányát –, azt viszont csak találgatni tudjuk, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy a polgármester végül megúszta a letöltendőt.

Egy másik, hasonlóan kínos családi ügyről szeptemberben írtunk: akkor egy korrupciós ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) akkori vezetőjének férjét ítélték el – ő is három év felfüggesztettet kapott –, ezt követően Giorgiana Hosu azonnal lemondott az ügyészség éléről.

Hirdetés