Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy hatalmas összegért brutálisan lepukkant viskót vásároljon Kolozsváron

Nagyot mennek az ingatlanosok a kincses városban.

Hirdetés

Közismert, hogy Kolozsvár vívta ki magának azt a kétes hírnevet, hogy itt szálltak el a legjobban az ingatlanárak, és jóval drágábban árulják a lakásokat, mint az egyébként szintén nem olcsó Bukarestben.

Ennek aztán természetesen megvannak a vadhajtásai is, hiszen nem csupán új építésű, vagy régi, de felújított, vagy legalább tűrhető állapotban levő ingatlanokat próbálnak rásózni az ügyfelekre, hanem gyakorlatilag mindent, ami csak egy kicsivel nagyobb egy átlagos, közepes komfortú kutyaólnál.

De mindezt legalább csillagászati összegért.

Az egyik ingatlanügynökség például a Párizs utcában kínál egy 14 négyzetméteres, lelakott viskót, amelyet vélhetően csak a még meglevő vakolat akadályoz meg abban, hogy feladja a gravitáció ellen vívott küzdelmet, és jókora, megadó sóhajjal összeomoljon.

A förtelmesen kinéző viskó a Párizs utcában található, egy belső udvarban, és állapota ellenére 25 ezer eurót kérnek érte.

Persze nem viskóként, hanem garzonlakásként hirdetik.

Hirdetés

És azért annyi becsület van az értékesítőkben, hogy megjegyzik: a 14 négyzetméteres „garzonlakás”, amelyhez elképesztő luxusként még egy 3,2 négyzetméteres pincerész is tartozik, sőt padlástér és udvar is tartozik hozzá, felújításra szorul, és az udvarban levő csatornára is rá kell kötni – ami három méterre található.

Az ügynökség honlapjáról a sajtó érdeklődése nyomán törölt hirdetés szerint az ingatlan viszont rendesen telekkönyvezett és tehermentes, így felújítás után játszi könnyedséggel bérbe adható legalább havi 300 euróért.

Hát ennyiért a hülyének is megéri, annyi szent.

Hirdetés