Ismerje meg Indirát és Adelinát, a Nagy Erdő két szégyenlős sztárját

Most csak fotókon csodálhatjuk meg a két fehér bengáli tigrist, de május elsejétől remélhetőleg élőben is, ha meglátogatjuk a marosvásárhelyi állatkertet.

Hirdetés

Újdonságnak számít Marosvásárhelyen a fehér bengáli tigris, ezért is nagy érdeklődés övezte Indira és Adelina jövetelét az állatkertbe. A két fiatal példány a napokban érkezett a Somostető Nagy Erdejébe, és a tervek szerint amint lejár a költöztetés miatti karantén, május 1-jétől a nagyközönség is megcsodálhatja őket. Feltéve, ha legyőzik kezdeti szégyenlősségüket, és kimerészkednek az új otthonukból. Nem erőltetik a macskák akklimatizációját, amikor készen állnak bemutatkozni, akkor maguktól kijönnek majd a kültérre – hangzott el egy pénteki sajtótájékoztatón.

A két fehér bengáli tigris egyébként Magyarországon, egy alföldi állatkertben született, eredeti élőhelyétől, Délkelet-Ázsiától távol.

A 60-as évek óta működő marosvásárhelyi állatkert fokozatosan bővült az évek során, a fehér tigrisekkel egyszerre például pelikánokkal és Ara papagájokkal bővült a létszám. Az idei költségvetésből állítólag még nagyobb befektetésekre is fogja futni.

Az állatkert hétköznaponként 9 és 18 óra között látogatható, a jegyekről és látnivalókról itt találhatnak információkat.

Hirdetés