Iohannisnak lett egy kardja. De mihez kezd vele?

Nem is akárki kardjának a másolata az a kard. De nem is igazi arany…

Hirdetés

1800 euró (több mint 8700 lej) értékben kapott ajándékokat Klaus Iohannis tavaly (2020), miközben államelnökként sürgött-forgott különféle protokolláris eseményeken.

Ionopotchivanoc összesen 14 ízléses (irónia) tárgyat vett át mosolyogva ezeken a ceremóniákon, megkapta többek között Ştefan cel Mare kardjának 120 centiméteres, aranyszínű fémből (vagyis nem aranyból) készült másolatát (biztos azért, hogy legyen mivel küzdenie a vírus ellen). Csak ez a kard 300 eurót kóstált, pedig hát semmilyen tekintetben nem igazi. De az elnök kapott ugyanekkora értékben egy ezüstből készült hajómakettet is egy díszes fadobozban (legyen mivel meglovagolni a népek tengerét).

Emellett kapott például női alakot és oroszlánt mintázó kisplasztikát, egy ezüst érmét, meg egy díszes kis iránytűt egy díszes kis fadobozban (utóbbival mindig megtalálja majd a helyes utat, ha felpattan az ezüsthajójára, hogy vitorlázzon kicsit a népen).

De kapott még többek között egy-egy festményt Alexandru Ioan Cuzáról és a Mária királyné fregattról (hogy legyen neki is festménye Alexandru Ioan Cuzáról és a Mária királyné fregattról, miközben hajókázik a népek tengerén).

Ilyesmiket kapott. Biztos nagyon szép mindegyik.

Hirdetés