Iohannis meg a SRI úgy megcsavarták az autonómia-ügyet, hogy már igazán nem tudjuk, el akarjuk-e lopni Erdélyt :(

Pedig jön a hétvége, és kéne tudjuk, hogy készüljünk…

Hirdetés

Kijött a sajtó elé Marian Cucșa, a román titkosszolgálatot felügyelő parlamenti bizottság volt elnöke, és odanyilatkozta, hogy a SRI szerint egyáltalán nem jelentett semmilyen veszélyt Románia integritására a székelyföldi autonómiatervezet körüli mizéria.

Tudják, ami miatt Iohannis úgy kiakadt, és az ország egységét féltve gusztustalan, arcpirító és hányingerkeltő kampányfogásként azt az ostobaságot próbálta meg elmagyarázni az agyilag kevésbé érett versenyzőknek (a nacionalista szavazóknak), hogy a PSD Marcel Ciolacuval az élen oda akarja adni a magyaroknak Erdélyt, amíg ő épp megmenti az országot a corótól.

Az egész előzménye az, hogy a képviselőházban véletlenül hallgatólagosan átment a székely autonómiatervezet, mert nem figyeltek oda. Ez persze nem azt jelenti, hogy azóta a Székelyföldnek lenne autonómiája, hiszen a szenátus döntőházként szépen leszavazta az egészet, ám ez egy olyan kampánylehetőség volt a PNL-nek, amit a tanácsadóik szerint kár lett volna kihagyni. Az, hogy Klaus Iohannis evangélikus német létére belement ebbe a cirkuszba, az már az ő szegénységi bizonyítványa.

Marian Cucșa az ALDE színeiben megválasztott, azóta a PSD-hez átpártolt képviselő pedig mi mást tehetett volna, minthogy ellent mond a szocdemek legfőbb ellenségének, az ország elnökének.

Csak most már akkor nekünk, magyaroknak mondja már meg valaki, hogy visszük-e Erdélyt, mert ha igen, valahogy be kell iktassam a hétvégi bevásárlás és takarítás közé, plusz még ügyeletes is leszek…

Hirdetés