Igencsak lazán értelmezték az egyenes fogalmát az útjelzések felfestésekor az egyik romániai megyeszékhelyen

A csodájára jár mindenki a sávelválasztó vonalaknak.

Hirdetés

Bele sem merünk gondolni, mennyire értenek a szakmájukhoz, illetve hogy milyen állapotban lehettek azok a melósok, akik a kőolaj-iparáról és borairól ismert dél-romániai Prahova megye székhelyén, Ploiești-en festették fel az útjelzéseket.

Az ugyanis, amit például az egyik forgalmas utcában kettős záróvonalként felfestettek, legfeljebb akkor nevezhető egyenesnek, ha az ember legalább félig csukott szemmel, három stampedli Unicum felhajtása után tekinti meg.

De legalább nem is sikerült pontosan az úttest tengelyébe felfesteni, így aztán az egyik sáv keskenyebbre sikeredett, mint a másik.

Ezt akár még tekinthetjük is üzemszerű működések Romániában, az ugyanakkor már kicsit meglepő, hogy a polgármester, Adrian Dobre nem vette a védelmébe a kissé csáléra sikeredett útjelzéseket, és nem mondta azt, hogy ezt mostantól amolyan helyi, turistavonzó sajátosságként kell értelmezni.

Hanem ő maga volt az, aki a közösségi oldalán páros lábbal szállt bele a kivitelező, megkapóan bürokratikus nevű Városgazdálkodási Szolgálatba, és az igazgató lemondását követelte.

Hirdetés

Mint nem kissé ironikusan fogalmazott, valóban görbe vonallal van dolgunk, ami a mértanban létezik, ám az út közepén nem sok keresnivalója van.

Az igazgató viszont azzal védekezik, hogy még nem vették át a munkát, és újra fogják festeni az útjelzéseket.

Kíváncsian várjuk az eredményt, a mértanban ugyanis az unalmas egyenesen és a görbén kívül még akad olyan alakzat, amelyet a szakik fölvarázsolhatnak a megyeszékhely aszfaltjára.

Hirdetés