Hoppá: nekimegy a rendőrség a parlamentben a szabályokra fittyet hányó honatyáknak és honanyáknak

Kelemen Hunort is a vizsgált képviselők között emlegetik.

Hirdetés

Még az is megtörténhet, hogy nem marad következmények nélkül, hogy már az új parlament első ülésnapján számos képviselőt és szenátort a járványhelyzettel kapcsolatos rendelkezések megszegésén értek.

A bukaresti rendőrség ugyanis úgy döntött, a sajtóban megjelent képek alapján vizsgálatot indít az ügyben.

Mi is megírtuk, hogy többek között sokan fittyet hánytak a hatályos tilalomra, és simán leültek a büfé asztalaihoz, miközben a rendelkezések értelmében azon településeken, ahol a koronavírus-fertőzések aránya eléri a három ezreléket az előző 14 napban, nem működhetnek a vendéglátóhelyek belső terei.

Erre speciel a szenátusi büfé asztalain külön felirat is figyelmeztette a honatyákat és -anyákat, de természetesen ez sem volt elég ahhoz, hogy elriassza őket a szabályszegéstől.

Emellett a maszkviselési kötelezettség megszegéséért is több képviselőt és szenátort vizsgálnak.

Azon politikusok között, akik esetében vizsgálják, miért nem viseltek maszkot, ott van Adrian Solomon, Dumitru Coarnă – és Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, leendő miniszterelnök-helyettes is.

Hirdetés

Na és persze kiemelt figyelmet kap a szélsőséges Románok Egységéért Szövetség szenátornője, Diana Șoșoacă, aki tüntetően maszk nélkül grasszált az ülésteremben és a folyosókon, azt állítva, hogy orvosi igazolása van arról, hogy nem kell maszkot viselnie.

Csakhogy kiderült: az igazolás nem érvényes, azt ugyanis a szenátornő háziorvosa állította ki, márpedig erre csakis munkaorvos lett volna jogosult.

A rendőrség most megvizsgálja, indokolt-e a bűnvádi eljárás elindítása az ügyben.

Hirdetés