Hogyan lesz egy egyszerű közúti balesetből horrorsztori hét sérülttel?

Nincs benne semmi misztikus. Ha az illetékesek megtettek volna minden tőlük telhetőt, egészen más lett volna a történet vége.

Hirdetés

Akik ismerik a Végső állomás (Final Destination) című filmet, azt mondhatják, azért alakultak úgy a dolgok, ahogy, mert a bajt nem lehet elkerülni. Persze, de a film az film. Nem állítjuk, hogy a mindennapi életben nem fordulhat elő ilyesmi, ám az ember azért megteheti a a tőle telhetőt.

Például, a festői környezetben elterülő Călimănești város határában hétfőn reggel bekövetkezett jelentéktelen közúti baleset nem vált volna horrorsztorivá, ha az illetékes szakemberek megtettek volna minden tőlük telhetőt.

Na de vegyük sorra: egy teherautó haladt az úton. Aztán történt valami, melynek következtében a jármű kisodródott az úttestről és nekiment egy villanyoszlopnak.

Ennyi lett volna a történet, ha nem jön közbe mindaz, ami közbejött. Az illetékesek a helyszínre siettek és elkezdték a helyszínelést. Csak éppen azt nem vették figyelembe, hogy a villanyoszlop magával rántott két másikat is. És a villanyoszlopok között, ugye, drótok helyezkednek el. Amely drótokban áram van.

De még ez sem lett volna baj, ha az illetékesek megfigyelik, hogy az oszlopok úgy dőltek el, hogy azok a fránya drótok a vasúti sínek fölé hajoltak. Mert ha megtették volna, akkor azonnal leállították volna a vonatközlekedést, amíg a veszélyes elemeket eltávolítják az útból.

Hirdetés

De nem tették meg. És jött egy vonat. És beleakadt a drótokba. És magával rántotta őket, oszlopostól. És elkaszált a helyszínen vizsgálódó illetékesek közül hetet!

A következmény: rohammentők, mentők, négy súlyos sérült, akiket azonnal kórházba kellett szállítani, továbbá (hála Istennek) három könnyű sérült, akik helyszíni kezeléssel megúszták.

Ha az illetékesek minden tőlük telhetőt megtettek volna, ez a történet is másképp (hét sérült nélkül) végződött volna.

Hirdetés