Hogy kerül a vírus elleni kézfertőtlenítő anyag lábápoló krémes tubusokba? (VIDEÓval)

Elsőre azt mondanánk: sehogy. És tévednénk! Egy Temes megyei községben ugyanis pont ez történt.

Hirdetés

Járvány van, hordjuk a maszkot (már aki), mossuk a kezeket, vagy ha nincs erre lehetőség, kézfertőtlenítő szerekkel dörzsöljük a markunk. Van erre állami támogatási program is, száll a fertőtlenítő szerte az országban.

Mekkorát néztek mégis a Temes megyei Nagyszentpéter község lakói, amikor kézhez kapták a kissé nemzeti érzelmű Dacoderm névre hallgató fertőtlenítőket és kiderült, hogy a tubusokat szépen lefedték egy fóliával. És ha az ember leszedi a fóliát, előbukkan az eredeti csomagolás, az eredeti felirattal: Dacoderm, krém fáradt lábra. Azt a piculáját, mondta egy polgár és készített is a procedúráról egy videót, tessék:

A felvételből az is kiderül, hogy a tubus eredeti felirata szerint a termék 2018-ban lejárt. Gondolhatják, nagy botrány lett a dologból. Mert ugye, a tubusok a polgármesteri hivatalhoz kerültek, onnan osztották szét a lakosok. És hát az állam támogatta. Amelyben nagyon bíznak az emberek, ugye.

Hirdetés

Az észbontó rejtélyre végül maga a gyártó, a Dacia Plant vállalat sietett (jaj, de még hogy sietett) választ adni. Az történt, hogy még májusban, amikor megkötötték a szerződést a vírus elleni kézfertőtlenítő gyártására, hamar a csomagolás lengyel forgalmazójához fordultak, hogy kell nekik ilyen meg ilyen tubus. Igen ám, de akkoriban még rengeteg korlátozás volt érvényben, határzárak, emlékszünk, szükségállapot volt. Ezért a lengyel partner nem tudta azonnal szállítani a tubusokat. Viszont a Dacia Plantnak voltak teljesen használatlan tubusai raktáron. Oké, lábkrémesek, de attól még tökéletesen megfeleltek a célnak. Na hadd el, ha lábkrémes, majd átcsináljuk, mondták a leleményes emberek és ekkor jött a befóliázási akció, a kézfertőtlenítőnek megfelelő képpel, leírással. Hogy ez mennyire törvényes eljárás, nem tudni, viszont a gyártó cég a sürgősségre hivatkozik. Másképp nem tudták volna gyorsan teríteni az oly nagyon várt kézfertőtlenítőt. Persze, csak egy adag fertőtlenítő lett ily módon „álcázva”, ahogy megérkeztek a jó tubusok, azonnal áttértek rájuk.

Na így került a vírus elleni kézfertőtlenítő anyag a lábápoló krémes tubusokba. Mint a szűk csizma az asztalra.

Hirdetés