Hivatalos: koronavírus-fertőzésben halt meg Németországban egy román spárgaszedő

A romániai létbizonytalanság elől menekülve sokan nem törődnek a veszéllyel.

Hirdetés

Sajnos nem voltak alaptalanok azok az aggodalmak, hogy az ebben az időszakban tömegesen Németországba, spárgát szedni szállított román vendégmunkások vagy elkaphatják, vagy terjeszthetik a koronavírust: most megerősítést nyert, hogy egy mezőgazdasági idénymunkásként nemrég óta Németországban dolgozó román férfi elhunyt a kórban.

Az 57 éves férfi holttestére még 11-én, otthonában bukkantak rá – számoltak be a baden-württenbergi tartományi belügyminisztérium illetékesei.

A férfi egy, a Freiburgtól 40 kilométerre dél-nyugatra található Bad Korzingenben működő farmon dolgozott.

Halála előtt hűléshez hasonló – száraz köhögés és eldugult orr – tünetekről számolt be.

A férfi halálát a román külügyminisztérium is megerősítette, amely közölte: az áldozat már március óta Németországban dolgozott.

Hirdetés

Mint ismeretes, az elmúlt héten országszerte felzúdulást keltettek azok a kolozsvári repülőtéren készült felvételek, amelyek mintegy kétezer, németországi idénymunkára tartó román állampolgárról készültek, akik a járvány miatti szociális távolságtartást jórészt figyelmen kívül hagyva zsúfolódtak össze a terminálban, illetve az épület előtt.

Mint ismert, Németországban most van a spárga betakarítási idénye, márpedig ezt rendszerint romániai vendégmunkások végzik, akikre a koronavírus-járvány ellenére is nagy szükség van.

Így a hatóságok lehetővé teszik az utazásukat, bármekkora is a kockázat.

Hirdetés