Hétfői hírmix: A galaciak esete a trianoni megemlékezéssel, parkolóházból esett ki a medve, az elnök felesége ékszert reklámoz

Székelyudvarhely főterén szaggatták le a június 4-i koszorúk piros-fehér-zöld szalagjait. Brassóban a város közepén esett ki a medve az első emeletről. Carmen Iohannis drága ékszereket reklámozott egy román ékszergyártó cégnek.

Hirdetés

Négy galaci leszaggatta a piros-fehér-zöld szalagokat az udvarhelyi Millenniumi emlékműről

Épp csak lezajlott Székelyudvarhelyen a a június 4-i, nemzeti összetartozás napi megemlékezés a városközpontban, két óra múlva már le is szaggatták a piros-fehér-zöld kokárdákat és szalagokat a Milleniumi obeliszknél elhelyezett koszorúkról – írta a Székelyhon.

A letépett szalagokat aztán a közeli Kossuth Lajos utcában, egy szemeteskukába dobták.

A rendőrség azonosította a tetteseket, négy galaci lakhelyű személyt. A két nőt és két férfit – 53 és 58 év közöttiek –, bekísérték az udvarhelyi rendőrségre, az ügyészség pedig lopás gyanújával büntetőjogi eljárást indított ellenük.

A Székelyhon információi szerint a négy gyanúsított közül ketten magyar származásúak.

Kizuhant egy medve egy parkolóházból Brassóban

Elaltatással vetettek véget egy felnőtt medve szenvedésének Brassóban, miután az állat lezuhant egy parkolóház emeletéről. A brassói városvezetés szerint a medve hétfőn hajnalban betévedt az AFI bevásárlóközpont emeletes parkolójába, felmászott az első emeletre, majd egy teraszról a mélybe zuhant. Az állat még elvonszolta magát egy közeli utcába, ahol megtalálták a hatóságok és látva a a súlyos sérüléseit, úgy döntöttek, hogy elaltatják.

A polgármesteri hivatal szerint ugyanarról a medvéről van szó, amelyet az elmúlt héten több helyszínen is láttak bóklászni a városban. Az AFI bevásárlóközpont Brassó egyik sűrűn lakott részén van, nem messze a városközponttól. Brassó egyébként hírhedten „medvés hely”, az elmúlt években számtalanszor láttak medvét az utcákon.

A tizenkétezer eurós ékszereket viselő Carmen Iohannisszal reklámozza magát egy ékszergyártó

Hirdetés

Több mint tizenkétezer euró értékű ékszereket viselt Carmen Iohannis, az államfő felesége azon a düsseldorfi ceremónián, amelyen Klaus Iohannist a Bad Harzburg Polgári Alapítvány kitüntette a Német Polgári Díjjal. Az ügy akkor kezdett hullámokat verni a médiában, miután a román Malvensky ékszergyártó cég közösségi oldalain közzétette az ékszereik viselő first lady-t ábrázoló fotóit és büszkén hirdette, hogy Carmen Iohannis az cég ékszereit viseli.

Az egyébként angoltanárnő Carmen Iohannis egy fehér aranyból készült, gyémántokkal díszített nyakéket és egy gyűrűt viselt az eseményen.

Az államelnöki hivatal eddig nem reagált, a fotók most is láthatók a Malvensky Facebook- és Instagram-oldalán.

 

Hirdetés