Hat kiló füvet kocsikáztatott a hátsó ülésén egy kolozsvári fiatal (VIDEÓval)

A Spanyolországból származó csomagot egy szállítócégen keresztül hozatta be az országba.

Hirdetés

Ha mindeddig nem lett volna nyilvánvaló, hogy a nemzetközi csomagszállítással foglalkozó cégeket drogterjesztésre használják fel, akkor ez az újabb eset ismételten igazolja az ebben játszott szerepüket: egy kolozsvári fiatalt Spanyolországból érkező drogszállítmánnyal kapcsolt le a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Beszterce-Naszód megyei irodája.

A nyomozók a közúti forgalomban állították meg a 24 éves férfit, amikor megtalálták a gyanús csomagot a kocsi hátsó ülésén. A ruházati cikkek között hat kiló marihuána lapult, hat különböző műanyagcsomagba rejtve. A DIICOT két mobiltelefont és 2 500 lejt is lefoglalt a fiataltól.

Az már most bebizonyosodott, hogy a fiatal Spanyolországból rendelte a cuccot, melyet egy futárcég hozott be az országba. A gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, és még a mai nap folyamán kérvényezik a 30 napos előzetes letartóztatását.

Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy felnőtt koruk elején álló fiatalokat kapcsol le a DIICOT külföldről rendelt illegális szerek miatt. Bár a fű könnyű drognak számít, durván megégethetik magukat azok, akik vállalják a kockázatot, hogy futárcéggel hozatják be az árut – ráadásul nem csak saját fogyasztásra.

Hirdetés