Ha szeretné tovább pofozni Klaus Ionopot Iohannis álkisebbségi államelnököt, még egy szűk évig megteheti

Közbeszólt a sors, illetve a járvány: csak 2021-ben adják át neki a Nagy Károly-díjat. Szóval lehet nyugodtan petíciózni.

Hirdetés

Kibeszéltük már: határozottan az a véleményünk (és nem csak a miénk), hogy Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök csak akkor európai, ha éppen hajlongani kell a nyugati bársonyszőnyegeken, vagy idehaza szónokolni a kedves románoknak. Amikor viszont a romániai magyar közösség ügyeiről van szó, Ionopot úr egyre inkább a megboldogult Corneliu Vadim Tudor tribunusra emlékeztet.

Az európai egyesülésért, a közös Európáért küdző bajnokoknak járó Nagy Károly-díjat odaítélő bizottság viszont nem így gondolta, ezért oda is ítélte az elismerést Ionopot úrnak. Át is adta volna neki május 21-én, de hát közbeszólt a világjárvány.

Időközben egyre több olyan vélemény jelent meg (például itt, meg itt), miszerint ha egyszer ez a Ionopot ilyen magyarellenes nackó uszításokra képes, talán mégsem ő az ominózus díj megmegfelelőbb várományosa. Mire a díjat osztogató társaság elnöke legyintett: á, nem is nackó ez a Klaus, csak politikus.

Közben egy állampolgári kezdeményezés is megjelent a CitizenGo platformon, amely éppen arról szól, nehogy már a vérugató álkisebbségi államelnök megkapja a Nagy Károly-díjat, ha egyszer ilyen ótvarul viselkedett.

Hirdetés

Nos, a legfrissebb hírek szerint Ionopot elnök úr hányattatott sorsú díjátadója alaposan elmarad. A szarvezők a járvány okán 2021 májusára halasztották a díjátadást. Mert akkor, állítják, megfelelő cécóval lehet majd megünnepelni Európa újabb hősét.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent említett petíció határideje is meghosszabbodik. Tehát, ha még nem adott szimbolikus pofont Ionopot úrnak az ő híres „magyarbarátságáért”, nyugodtan megteheti.

Itt lehet taslizni!

Hirdetés