Ha ön törvénytelen partit szervezne, bevetne egy jó kis tűzijátékot is?

Ha hiszik, ha nem, van, aki igennel válaszolt erre a kérdésre. Sőt cselekedett is.

Hirdetés

Mint az közismert, a kormány álláspontja az, hogy a koronavírus-járvány terjedésének legfőbb forrását a jelentős számú résztvevővel megtartott magánrendezvények – esküvői, keresztelői partik, esetleg születésnapi bulik – jelentik, ezért néhány hete az egész országban betiltották őket.

Ennek ellenére akadnak olyanok, akik a tiltások ellenére mégiscsak vállalják a veszélyt, hogy lebuknak, és jókora összegű bírságot kell fizetniük – sőt rosszabb esetben még fel is jelentik őket a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt.

Józanul gondolkodva az ember azt mondaná, hogy ha már tilos, akkor inkább ne is szervezzen senki partikat.

Ugyanakkor ha már szervez, akkor azt próbálja minél diszkrétebben tenni, elvégre ha a hangulat tetőfokán a vendégek fellármázzák az egész környéket, akkor igencsak megnő a lebukás esélye.

Mármost akármilyen hihetetlen, ez nem mindenki számára nyilvánvaló.

Így volt ezzel például az a polgár is, aki a dél-romániai Târgu Jiu városában döntött úgy vasárnap este, hogy jókora partit szervez a háza udvarán.

Már az meglehetősen kontraproduktív lehetett, hogy a beszámolók szerint az egész negyedben zörögtek az ablakok, akkora hangerővel ment a zene, azonban mégsem ezért bukott le.

Hirdetés

Hanem azért, mert valamiért jó ötletnek tartotta, hogy a világra szóló bulira tűzijátékkal is felhívja a figyelmet.

És ha már ennyi esélyt adott a balszerencsének, az élt is vele: egy rendőrjárőr meglátta a tűzijátékot, és úgy döntött, felkeresi a forrását.

A többi már rutin: a kiérkező rendőrök lefújták a bulit, a házigazdát pedig megbírságolták 5000 lejre.

Alapvetően egész olcsón megúszta.

Már azt leszámítva, hogy most egy ország röhög rajta.

Hirdetés