Ha mostanában Olaszba repülne, számoljon azzal, hogy drasztikusan csökkentették a járatok számát

Igen, jól sejtik, ez is a koronavírus miatt van.

Hirdetés

Miután a koronavírus megjelenése és gyors terjedése idején az európai légitársaságok ritkították, majd sorra törölték a kínai járataikat, várható volt, hogy amint az európai országokban is terjedni kezd a vírus, hasonló lépésekre kényszerülnek az öreg kontinensen belüli járatok terén is. Románia és Olaszország között – érthető okokból – elég gyakoriak voltak a repülőjáratok, de ennek a koronavírus véget vetett. Legalábbis egy jó ideig.

A Wizz Air légitársaság 60%-kal csökkentette olaszországi járatainak számát a március 11. és április 2. közötti időszakban, és ez nemcsak Romániára, hanem Magyarországra is érvényes. Tehát nem elég, hogy Kolozsvárról vagy Temesvárról, de Debrecenből vagy Budapestről is nehezebb eljutni a félszigetre.

Egyébként a Wizz Airrel utazott az a férfi is, akinél elsőként koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak Románia területén. De ez nincs összefüggésben azzal, hogy járatokat töröltek. A fapados légitársaság azzal magyarázza  a törléseket, hogy jelentősen visszaesett a kereslet az olaszországi utazások iránt. Nem függesztik fel az útvonalakat, csak kevesebb járat fog közlekedni. Az érintett utasok választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást vagy inkább visszakérik a viteldíjat, esetenként jóváírást igényelnek.

Kolozsvárról:

  • Bergamóba heti hétről kettőre,
  • Bolognába háromról egyre,
  • Bariba kettőről egyre,
  • Rómába négyből egyre,
  • illetve Trevisoba kettőről egyre csökkentették a járatok számát.

Temesvárról:

  • Bergamóba heti ötről kettőre,
  • Bolognába kettőről egyre,
  • Bariba kettőről egyre,
  • Rómába háromról egyre,
  • Trevisoba pedig kettőről egyre csökkentették a járatok számát.
Hirdetés

Hasonló ritkítás ment végbe a Bukarestből, Iașiból, Craiovából, Suceavaról induló gépek esetében is.

A Blue Air légitársaság nem törölte a járatait, de egy közleményben tisztázta, hogy akik február 27. és március 15. között Bolognába, Firenzébe, Milánóba vagy Torinóba váltottak jegyet, ingyenesen kérhetik az átfoglalást. A repülőtársaság egy sor biztonsági óvintézkedést vezetett be, rendszeresen fertőtleníti a gépeit, az utasok számára egészségügyi maszkokat és kézfertőtlenítőt is biztosít.

Ha önt nem riasztja el a koronavírus attól, hogy Olaszországba utazzon, akkor érdemes figyelemmel követni a légi társaságok honlapjait.

Hirdetés