Ha még egy fertőzést regisztrálnak, két hétre bezár a kolozsvári Apáczai líceum

Jelenleg nyolc Kolozs megyei iskola van zárva a vírus terjedése miatt, és egy lépésre áll a bezárástól az Apáczai Csere János Elméleti Líceum is.

Hirdetés

A Kolozs megyei sürgősségi ügyekért felelős bizottság hétfő este – a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság adatai alapján – nyolc iskola esetében módosította a járványügyi besorolást, mivel az adott közösségekben megnövekedett a koronavírussal fertőzöttek száma.

Egeres község iskolái szerdától az 1-es, azaz a zöld forgatókönyv szerint kezdik meg az oktatást, tehát a gyerekek fizikailag is részt vesznek a tanórákon. Szamosújvárnémetiben viszont a lakosságarányos fertőzési ráta meghaladta a 3 ezreléket, tehát ezer főből legalább hárman megbetegedtek, ezért itt az iskolák felfüggesztik a hagyományos oktatást, és áttérnek az online üzemmódra.

A dési Louis Pasteur Posztliceumban szintén online oktatásra váltanak, míg a tordai Prichindelul Isteț napköziben elmúlt a vírusveszély, így ismét fogadják a gyerekeket.

A bizottság összesítése szerint jelenleg nyolc Kolozs megyei intézményben függesztették fel a hagyományos oktatást, de ez napról napra változhat.

Hirdetés

A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban eddig két fertőzött gyermeket regisztráltak, ezért egy hetedikes és egy tizenkettedikes osztály már csak online tanul. A protokoll szerint, ha egy adott iskolában három különböző osztályban van fertőzött gyerek, két hétre bezárják az intézményt. Akkor is így dönthetnek, ha egy településen az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga meghaladja a hármat.

Hirdetés